Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DSP Alba: Ce obligaţii au unitățile de cazare care primesc grupuri de copii în regim de tabără. Măsuri de siguranţă pentru sănătate

Publicat

tabara de vara 1 Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba amintește administratorilor unităților de cazare că pot primi grupuri de copii, în regim de tabără, însă cu respectarea măsurilor sanitare.

În cazul în care administratorii de hoteluri și pensiuni primesc grupuri de copii trebuie să înștiințeze, în prealabil, Direcția de Sănătate Publică și să respecte o serie măsuri, la fel ca unitățile care funcționează în regim de tabere școlare.

Astfel, toți copiii trebuie să aibă aviz epidemiologic, să fie însoțiți de un cadru medical care supraveghează starea de sănătate a acestora pe perioada șederii, dar și meniurile, care trebuie să fie diferențiate, pe categorii de vârstă.

În cazul în care copiii nu au aviz epidemiologic, triajul epidemiologic va fi efectuat la primirea în unitatea de cazare, de către un cadru medical, în baza unui contract încheiat între acesta și administratorul pensiunii. Cadrul medical va verifica meniurile și va asigura asistența medicală de urgență, dacă este cazul.

Nu în ultimul rând, unitatea de cazare trebuie să aibă o încăpere cu destinația de izolator (o cameră dormitor) pentru eventualele cazuri de boli transmisibile (sindrom febril, varicelă etc.)

De asemenea, fie că sunt copii sau adulți, trebuie păstrate probe alimentare.

”Ne bucurăm că în perioada de vară grupurile de copii care vizitează zone turistice din Alba sunt numeroase, însă taberele trebuie organizate cu respectarea legii, pentru a evita situații neplăcute, chiar dacă elevii și profesorii se cazează la pensiuni. Anumite măsuri trebuie respectate doar când sunt cazate grupuri de copii. DSP Alba oferă, prin inspectorii de teren, consultanță și recomandări celor interesați”, a spus directorul DSP Alba, ec. Alexandru Sinea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax