Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DSP Alba va colabora cu Ordinul Asistenților Medicali, pentru creşterea serviciilor medicale. Ce prevede protocolul semnat

Publicat

Alexandru Sinea, Gratiela Indreica Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din Romania (OAMGMAMR), filiala Alba, au încheiat, vineri, un protocol de colaborare, care prevede, între altele, promovarea unui stil de viață sănătos, identificarea nevoilor de servicii de sănătate, dar mai ales creșterea calității serviciilor medicale.

Protocolul de colaborare a fost semnat, vineri, la sediul DSP Alba, de directorul acestei instituții, Alexandru Sinea și de președintele OAMGMAMR, Grațiela Indreica.

”Dorim să avem colaborări eficiente cu toți factorii decizionali din domeniul sanitar, administrativ, și nu numai, de pe urma cărora să câștige cetățeanul, prin îmbunătățirea serviciilor medicale de la nivelul județului”, a spus Alexandru Sinea.

Relațiile dintre cele două instituții se vor întemeia pe conceptele de parteneriat, respect reciproc şi bună credinţă în procesul de armonizare a intereselor lor specifice; în procesul conlucrării, părţile vor folosi atât mecanismele existente cât şi alte modalităţi specifice de susţinere a colaborării; procedurile concrete de monitorizare a îndeplinirii Protocolului se stabilesc de comun acord; hotărârile rezultate din protocol se adoptă prin consens, în condiţii de transparenţă.
Protocolul are scopul de susținere reciprocă în campaniile de promovare a sănătății și educație pentru sănătate, cât și participare la studii de cercetare în domeniul sanitar.

Obiectivele sunt promovarea unui stil de viață sănătos, identificarea nevoilor de servicii de sănătate, inclusiv de educație pentru sănătate, creșterea calității serviciilor medicale și colaborare în diferite forme de educație medicală continuă.

DSP Alba prin compartimentul Evaluare, Promovare Sănătăţii şi Educaţie pentru Sănătate oferă specialiști în formare profesională, coordonare în campaniile de promovare a sănătății și suport logistic și de resurse umane în realizarea studiilor.

OAMGMAMR ALBA asigură formatori acreditați ANFPA în formare medicală continuă, participă în campaniile de promovare a sănătății prevăzute în Programul Evaluare, Promovare a Sănătății și Educație pentru Sănătate și oferă suport logistic și de resurse umane în realizarea studiilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax