Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DSVSA Alba, despre cazul de toxiinfecţie alimentară de la Mercur: Persoana depistată cu Salmonella, amendată cu 1.200 de lei

Publicat

dsvsa alba sanitar veterinar DSVSA Alba a transmis precizări referitoare la cazul de toxiinfecţie alimentară de la sala de nunţi “Mercur Select” din Alba Iulia. Potrivit instituţiei, au fost găsiţi germeni din genul Salmonella în probele de aperitiv rece servite la petrecere. O persoană angajată, care a manipulat alimente, a fost considerată sursa de contaminare a alimentelor şi a fost amendată cu 1.200 de lei de către DSVSA.

“DSVSA a prelevat probe pentru analize pentru analize de laborator atât din materiile prime de origine animală utilizate la prepararea meniurilor, cât şi din probele de preparate culinare servite cu ocazia evenimentului şi păstrate de către unitate ca şi contraprobe, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

În urma rezultatelor de laborator, s-au izolat germeni de genul Salmonella spp, din două probe de aperitiv rece. Tulpinile isolate au fost expediate la IISPV Bucureşti în vederea serotipizării şi testării rezistenţei antimicrobiene.

Restul probelor analizate nu au prezentat contaminare cu tulpini patogene.

Având în vedere faptul că la controlul medical al personalului s-a izolat Salmonella de la o persoană angajată care a manipulate alimente, s-a concluzionat că această persoană reprezintă sursa de contamina a alimentelor prin manipularea defectuoasă a acestora.

Persoana respectivă a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.200 de lei.

Cu ocazia analizelor efectuate şi a investigaţiilor, nu au fost identificate alte surse de contaminare sau deficienţe de ordin structural a restaurantului respectiv”, precizează instituţia, într-un comunicat de presă.

La nunta din 27 mai au participat 340 de persoane, dintre care un număr de 86 de cazuri s-au prezentat la serviciul de urgență al Spitalului Județean Alba Iulia, iar 17 au fost internate în secția contagioase.
Inspectorii DSP Alba au dat amendă în valoare de 15.000 de lei și s-au făcut următoarele recomandări: evitarea meniurilor periculoase pe sezonul cald, coprocultarea periodică a angajaților, asigurarea lanțului frig pentru materiile prime și produsul finit, măsuri de dezinfecție și igienizare periodice.

Citeşte şi S-au finalizat cercetările în cazul de toxiinfecție alimentară de la Mercur. O angajată a sălii de nunți, depistată cu Salmonella

În scopul evitării unor astfel de incidente, administratorul sălii de nunți va efectua analizele periodice prin laboratorul DSP Alba și va urma întocmai recomandările inspectorilor sanitari.

VEZI: Cazul TOXIINFECȚIEI de la Mercur Select. Vasile Macarie, administratorul sălii: Ne oferim sprijinul necondiționat pentru toate persoanele care au avut de suferit

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax