|

DSVSA Alba interzice comercializarea porcilor în târgurile de animale din judeţ. Măsuri după focarele de pestă porcină africană din Satu-Mare

porci de vanzareȚinând cont de situația epidemiologică din țară, în contextul confirmării a două focare de pestă porcină africană în municipiul Satu Mare, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Alba a solicitat interzicerea comercializării porcilor în târgurile de animale.

„Având în vedere confirmarea în municipiul Satu Mare a două focare de pestă porcină africană la porcii domestici și în baza notei de serviciu nr. 26821 / 03.08.2017 emisă de Autoritatea Națională Sanitar Veterinară, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Alba a solicitat administratorilor de târguri de animale vii (primării, consilii locale) prin adresa nr. 1471/ 11.08.2017, interzicerea organizării de târguri pentru vânzarea/cumpărarea de porcine”, au transmis într-un comunicat reprezentanții DSVSA Alba.

Potrivit DSVSA Alba, solicitarea are ca scop prevenirea răspândirii pestei porcine africane.

„Solicităm proprietarilor de porcine să notifice medicul veterinar din localitate toate cazurile de îmbolnăvire, sacrificare de necesitate și mortalitate la porcine.

De asemenea, proprietarii de animale să informeze medicii veterinari în termenul legal în legătură cu porcinele obținute din fătări, pentru a putea fi identificate și înregistrate în Baza Națională de Date (BND).

Având în vedere că în această perioadă comercializarea în târguri a porcinelor este interzisă, proprietarii de porci au obligația să notifice orice alt tip de mișcare medicilor veterinari de liberă practică împuterniciți”, a mai transmis DSVSA.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=588401avatar Publicat de pe 11 august 2017 şi actualizat pe 11 august 2017.
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Chris: Baaaa, cum sa aiba salariile astea?Este INCREDIBIL!!Ce fac ei ca sa primeasca banii astia?Nu pot sa cred!! De...
  • vitan sandu: Pai nu vedeti ce moaca de urangutan are!? De fapt, cred ca am jignit maimuta: scuze, madamme!
  • om: Buna treaba!
  • privat: Salarii de multinationala pentru niste angajati de multe ori incompetenti, de cele mai multe ori sfidatori cu...
  • vitan sandu: Da, si ca sa sustina aceste salarii, sa vedeti ce impozite o sa platim incepand cu 2018!

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI