Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DSVSA Alba: O nouă campanie de vaccinare antirabică a câinilor şi pisicilor. Amenzi pentru proprietarii de animale care nu respectă legislaţia

Publicat

microcip caini DSVSA Alba anunţă că în perioada octombrie 2016 – februarie 2017 se desfăşoară campania de vaccinare antirabică a câinilor și pisicilor. De asemenea, în perioada octombrie-decembrie medicii veterinari derulează campania tuberculinare la toate bovinele si bubalinele în vârstă de peste 6 săptămâni. Proprietarii de animale care refuză aceste acţiuni riscă amenzi.

Potrivit DSVSA, campania de tuberculinare pe anul 2016 este programată în perioada lunilor octombrie-decembrie 2016, la toate bovinele si bubalinele în vârstă de peste 6 săptămâni. Actiunea de tuberculinare se efectuează o singură dată pe an, la un interval de maxim 12 luni faţă de data testării efectuate în anul anterior.

Campania de vaccinare antirabică a câinilor și pisicilor se efectuează o dată pe an, la toti câinii în vârstă de peste 3 luni, în perioada octombrie 2016 – februarie 2017, dar nu mai târziu de 1 an de la ultima vaccinare. Această campanie este urmată de vaccinări de completare la animalele care nu au putut fi vaccinate în timpul campaniei.

Vaccinarea antirabică se efectuează  numai la animalele care deţin carnete de sănătate, iar pentru aceasta câinii trebuie să fie identificaţi și înregistrati în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân (microcipaţi). Proprietarii de animale au obligaţia să achite contravaloarea costurilor legate de microcipare.

Contravaloarea tuberculinei și a vaccinului antirabic se suportă din bugetul ANSVSA. Costurile manoperei de tuberculinare și de vaccinare antirabică, în cazul exploataţiilor non-profesionale (gospodăriile populaţiei) se asigură din bugetul de stat, iar în cazul exploatatiilor comerciale, inclusiv cele de tip A  costurile sunt suportate de către proprietarii acestora.

Refuzul proprietarilor de animale de a efectua acţiunile sanitare veterinare obligatorii constituie contravenţie la normele sanitare veterinare şi se sancţionează, conform H.G. 984/2005, cu amendă de la 400 la 1000 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax