Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DSVSA Alba: Primul export de bovine vii pentru creștere și îngrășare din județ. Peste 1.400 de animale au ajuns în Turcia, la sfârșitul anului trecut

Publicat

bovineCa urmare a demersurilor susţinute de către ANSVSA și sprijinite de către Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, România a primit acordul oficial al autorităţilor din Turcia pentru efectuarea exportului de bovine vii. Astfel, în cursul lunii decembrie 2016, din județul Alba a fost efectuat un export pentru un număr de 1.326 bovine vii pentru creștere, îngrășare și 93 bovine vii pentru abatorizare cu destinția Republica Turcia.

Având în vedere conditiile sanitar veterinare pentru efectuarea exportului stabilite de către serviciile veterinare din cele două ţări, aceste animale au fost tinute în carantină sub controlul medicilor veterinari oficiali și supuse unor investigatii de laborator în vederea detectiei următoarelor boli: leucozei enzootice bovine, brucelozei, diarea virala bovină (BVD), riontraheita infecțioasă bovină și a testului de tuberculinare intradermică. Rezultatele investigatiilor au fost negative. Tot în perioada de carantină animalele au fost supuse unui tratament antiparazitar și antiifecțios.

Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba au transmis că este primul export de bovine vii pentru creștere și îngrășare din județ și având în vedere faptul că este o perioadă liberă de vectori (culicoizi) implicați în transmiterea bolii limbii albastre (Bluetongue), autoritățile din cele două țări au permis efectuarea transportului de bovine.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax