Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DSVSA Alba: Se reia comercializarea porcinelor în târgurile autorizate. Condiţii pentru crescători

Publicat

porci

porciDirecția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba informează crescătorii de porcine de pe raza județului că începând cu data de 26 septembrie se permite comercializarea porcinelor în târgurile de animale autorizate sanitar veterinar, cu condiția ca porcinele să fie identificate prin crotaliere și să fie însoțite de documente sanitar veterinare.

Pentru acestea, proprietarii de animale trebuie să se adreseze din timp medicului veterinar de pe raza localității de domiciliu și să solicite identificarea porcinelor și introducerea acestora în Baza Națională de Date.

„Specificăm faptul că, în conformitate cu legislația sanitară veterinară, în caz de îmbolnăvire și mortalități la porcine din cauza unor boli majore (pesta porcină, trichineloza, etc.) se pot solicita despăgubiri doar pentru animalele care sunt identificate și înregistrate în BND pe numele proprietarului la care se găsesc animalele respective”, au transmis reprezentanții DSVSA Alba.

Pentru a preveni apariția unor focare pe raza județului Alba, se interzice în continuare accesul în târguri a porcinelor provenite din alte județe.

Administratorii târgurilor de animale împreună cu medicii veterinari care au contract de prestări servicii cu aceștia au obligația efectuării controlului animalelor și a documentelor sanitar veterinare, înainte de a permite accesul animalelor în târg.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax