Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DUMINICĂ, 20 august: Concert de clavecin cu Cipriana Smărăndescu și Orchestra de Cameră a județului Alba, la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia

Publicat

20800253_873671536116653_2570026287257611025_n Duminică, 20 august, sunteți invitați la un concert de clavecin, cu Cipriana Smărăndescu și Orchestra de Cameră „Augustin Bena” a Județului Alba. Evenimentul va avea loc, începând cu ora 19.30, la Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Intrarea este liberă.

Cipriana Smărăndescu a început să studieze muzica la 4 ani şi jumătate. A obţinut o diplomă de master, mai întâi în muzicologie, iar apoi în clavecin, la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti (cu Ogneanca Lefterescu) şi la Conservatorul din Vicenza, Italia (cu Patrizia Marisaldi).

Este câştigătoarea mai multor concursuri internaţionale de clavecin, susţinând peste 400 de concerte în Italia, România, Spania, Franţa, Elveţia, Austria, Germania şi Olanda.

Clavecinul este un instrument muzical la care sunetele se obțin prin ciupirea coardelor de către un dispozitiv acționat de clape. Cel mai vechi exemplar care s-a păstrat este un instrument din Germania de sud, cu placa de rezonanță verticală, datat de la sfârsitul secolului al XV-lea. Cel mai vechi instrument italian a fost fabricat de Vicentius in 1515. Clavecinul a fost înlocuit de pian după aproximativ 1750. Clavecinul a cunoscut o revenire de la inceputul secolului al XX-lea, odată cu interesul crescut in muzica renascentistă si a barocului, scrie wikipedia.org.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax