Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DUMINICĂ: ”Alba Carolina 300”. Primăria semnalează marcarea, anul viitor, a trei secole de la prima piatră de temelie a Cetății Alba Carolina

Publicat

amplasament alba 300 Cu ocazia Zilei Naționale, primăria Alba Iulia va semnala tuturor celor prezenți în orașul Marii Uniri faptul că Cetatea Alba Carolina va sărbători în 2015 un tricentenar, 300 de ani de când s-a început construcția acestei moșteniri sfinte pentru noi. Afișaj stradal, ziduri din Cetate decorate, fluturași, dar și un panou care anunța prezența în Cetate, anul viitor, a unei structuri de artă urbană ce va marca  împlinirea a 300 de ani de Alba Carolina.

Pe 30 noiembrie, începând cu ora 21:00, înainte de concertul Iris, Cercetașii României vor contura din lampioane tricolore numărul anilor care au trecut de la prima piatră de temelie până la momentul la care Cetatea Alba Carolina și-a recâștigat strălucirea: 300.

300”În anul 2015, se împlinesc trei secole de când la Alba Iulia se punea piatra de temelie a Cetății Alba Carolina, cea mai mare construcție militară în stil Vauban din sud-estul Europei. La 4 noiembrie 1715, o fastuoasa solemnitate marca începutul lucrărilor la fortificația bastionară, care astăzi reprezintă un brand al orașului Marii Uniri. Îi așteptăm pe toți cei care ne vizitează azi, în 2015, un an dedicat în întregime aniversării cetății, plin de evenimente,  să redescoperiți Cetatea Alba Carolina la momentul 300, complet restaurată, mai frumoasă ca oricând.” – Mircea Hava – primarul municipiului Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax