Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DUMINICĂ: „Bogăţiile toamnei la Blaj”. Producătorii agricoli de pe Valea Târnavelor îşi prezintă recolta anului

Publicat

Afis Bogatiile Toamnei 2017 A XVII-a ediţie a manifestării “Bogăţiile toamnei la Blaj” se desfăşoară duminică, 17 septembrie 2017, cu începere de la ora 10.00, în Piaţa Mare Agroalimentară.

Organizatorii vor oferi producătorilor agricoli de pe Valea Târnavelor ocazia de a-şi expune cele mai frumoase produse din recolta anului 2017 pe standurile ce vor fi amenajate special pentru această sărbătoare.

Peste 40 de producători agricoli din zonă vor participa şi la tradiţionalul concurs de standuri, organizat ca în fiecare an de Primăria şi Consiliul Local Blaj. Municipalitatea blăjeană a pregătit pentru această sărbătoare şi un program de muzică populară, susţinut de Ansamblul Folcloric al Judeţului Alba, condus de dirijorul Alexandru Pal.

“Este o sărbătoare care oferă posibilitatea blăjenilor să îşi facă, pe ultima sută de metri, aprovizionarea pentru iarnă, aşa cum obişnuim noi în această zonă. De asemenea, încercăm să dăm respectul cuvenit celor care muncesc cu trudă pământul şi vin în fiecare joi şi duminică, şi nu numai, în Piaţa Mare Agroalimentară şi în Piaţa Mică de la gară, cu produse ecologice, cu produse de o calitate deosebită. Este, până la urmă, sărbătoarea tuturor: a producătorilor şi consumatorilor, a blăjenilor şi a întregii Văi a Târnavelor, pentru că vor participa şi producători din întreaga zonă a Târnavelor”, a declarat primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

Pentru calitatea produselor lor, frecvenţa cu care pot fi găsiţi în pieţele blăjene, dar şi pentru a-i încuraja să cultive în continuare pământul, producătorii agricoli vor fi recompensaţi de Primăria şi Consiliul Local Blaj cu diplome şi premii. Câştigătorul acestei competiţii va fi decis de o comisie specială, care va ţine cont atât de expoziţia propriu zisă a fiecărui agricultor, cât şi de frecvenţa cu care îşi comercializează produsele în pieţele din Blaj sau de suprafaţa cultivată. În concurs s-au înscris peste 40 de producători agricoli din Blaj şi din localităţile învecinate, din zona Târnavelor.

Primăria Municipiului Blaj a pregătit pentru această sărbătoare şi un program de muzică populară, care va începe la ora 10.00. Pe scena amenajată în Piata Mare Agroalimentară va avea loc un spectacol de muzică populară susţinut de Ansamblul Folcloric al Judeţului Alba, condus de dirijorul Alexandru Pal.

Pe parcursul zilei, în Piaţa Mare Agroalimentară, vor fi expoziţii cu vânzare de: legume-fructe, vinuri, produse apicole, flori şi plante ornamentale şi produse de panificaţie.

A XVII-a ediţie a “Bogăţiilor Toamnei la Blaj” este organizată de Primăria şi Consiliul Local Blaj.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax