Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DUMINICĂ: “Bogățiile toamnei la Blaj”. Producătorii agricoli de pe Valea Târnavelor îşi prezintă recoltele din acest an. Concurs şi spectacol folcloric

Publicat

legume_productie localaProducătorii agricoli de pe Valea Târnavelor îşi prezintă recolta anului, duminică, la cea de a XIV- a ediție a manifestării “Bogățiile toamnei la Blaj”. 44 de fermieri s-au înscris în concursul cu premii, iar organizatorii au pregătit şi un spectacol folcloric.

Evenimentul se deschide de la ora 10.00, în piața mare agroalimentară a orașului.

Piaţa va fi plină de producători agricoli care îşi vor expune roadele pământului, iar 36 dintre aceştia vor participa şi la concursul de standuri organizat, ca în fiecare an, de Primăria şi Consiliul Local Blaj.

Pentru truda lor de un an, dar şi pentru a-i încuraja să cultive în continuare pământul, aducând în pieţele blăjene produse ecologice, producătorii agricoli vor fi recompensaţi de Primăria şi Consiliul Local Blaj cu diplome şi premii în bani: între 800 lei – premiul I si 100 lei – menţiunea.

Marele premiu va fi decis ținând cont atât de expoziția propriu zisă a fiecărui agricultor, dar și de frecvența cu care își comercializează produsele la piețele din Blaj sau de suprafața cultivată.

În concurs s-au înscris 44 de producători agricoli din Blaj și din localitățile învecinate: Tiur, Petrisat, Manarade, Valea Lungă, Bucerdea Grânoasă, Lunca Târnavei etc.

Primăria Municipiului Blaj a pregătit pentru această sărbătoare și un program de muzică populară care va începe la ora 10.30, imediat dupa decernarea premiilor. Pe scena amplasată în aer liber vor susține un recital artiştii Ansamblului Folcloric al judetului Alba, condus de dirijorul Alexandru Pal.

“Respectăm tradiția din fiecare an de a onora truda legumicultorilor din zona Târnavelor . Răsplatim munca, perseverența și, de ce nu, chiar stăruința cu care aceștia oferă an de an în piețele blăjene produse de foarte bună calitate”, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax