Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DUMINICĂ: Concert cu „Chorale Au Choeur des Collines” din Franța, la Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail” din Alba Iulia

Publicat

După ce au susținut, vineri, un concert la Sala Unirii alături de corul de copii „Theotokos” din Alba Iulia, corul francez „Au Choeur des Collines” din Franța îi va încânta din nou pe albaiulieni cu un recital, duminică, de la ora 19.30, la Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail”. De asemenea, cei care vor participa la slujba Sfintei Liturghii duminică dimineață la Biserica Ortodoxă “Maieri I” din Alba Iulia, îi vor putea asculta cântând pe tinerii artiști francezi.

„Chorale Au Choeur des Collines” se află pentru prima dată în România, fiind invitații Corului de copii „Theotokos” din Alba Iulia.

Format din aproximativ 30 de artiști, corul francez abordează un repertoriu variat, cu din piese laice și religioase, din toate „vârstele” și „naționalitățile” muzicii.

“Chorale Au Choeur des Collines” a fost înființat în 1992, este împărțit pe patru voci și încearcă să ”cânte în serios fără a se lua ei înșiși în serios”, după cum se descriu ei înșiși. Corul este una dintre activitățile familiilor din mediul rural din Cottance/Montchal, Franța.

De asemenea, ei sunt organizatorii ”Festival des Collines Chantantes”, loc de întâlnire al corurilor străine cu cele locale, fără spirit de competiție însă cu dorința de a face schimb de motivații pentru aceeași pasiune: cântând corale.

Concertul de la Alba Iulia a fost organizat de Corul de copii “Theotokos”, în parteneriat cu Universitatea “1 Decembrie 1918” şi Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia și se dorește ca începând de anul viitor, Alba Iulia să fie gazda unui festival internațional de muzică corală.

Vedeți câteva imagini de la concertul de vineri, aici: FOTO-VIDEO: Corul francez „Au Choeur des Collines” a susținut său primul concert din România, la Alba Iulia, la invitația corului „Theotokos”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax