Connect with us
Publicitate

Uncategorized

ASTĂZI: Conferință Județeană a PSD Alba. Se alege noua conducere a organizației. Vezi cine este favoritul la funcția de președinte

Publicat

Duminică la Alba Iulia are loc Conferința Județeană a PSD Alba, organism prin care se va stabili noua conducere a organizației pe următorii  ani. PSD este la Putere, iar noii conducători județeni vor decide în perioada următoare numirile la vârful instituțiilor deconcentrate și companiilor de stat și pregătește candidații pentru viitoarele alegeri. La forumul  de duminică sunt așteptați să participe delegați de la toate filialele PSD din localitățile județului. Actualul președinte al PSD, deputatul Ioan Dîrzu va candida pentru un nou mandat și este dat ca favorit indiferent dacă va avea sau nu contracandidat.

Unul dintre vicepreședinții care intră în cursă ”la pachet” cu Ioan Dîrzu este actualul vicepreședinte Victor Negrescu- un personaj exportat de la București în organizația din Alba în anul 2009 pentru a asigura stabilitatea acesteia după o tentativa de puci declanșată de un grup provenit din fuziunea cu PSM. La Conferința Județeană, conducerea centrală a PSD este reprezentată de ministrul mediului Rovana Plumb fostul ministru al educației Ecaterina Andronescu.

Ioan Dîrzu a fost ales în funcția de presedinte al organizației PSD Alba  înainte de alegerile locale din 2008. La conferinta respectivă au participat 151 de delegati, din cei 203 care fusesera desemnati de catre organizatiile din judet ale partidului, precum si secretarul general al PSD, Titus Corlatean. Fostul presedinte al organizatiei, Ioan Rus, care a fost demis de conducerea centrala a partidului din cauza rezultatelor obtinute la alegeri, nu a mai candidat pentru functia de sef al PSD.

După alegerea lui Dîrzu , PSD Alba nu a reușit să-și revină și obțină rezultate notabile în alegeri. Organizația a fost prea puternic lovită de sechelele eșecurilor anterioare. În 2008 a obținut doar un singur mandat de deputat, la redistribuire, de pe locul al treilea. La alegerile locale, PSD, deși cotat în țară cu prima șansă ca număr de mandate, nu a reușit să urce pe valul electoral pentru a învinge PDL în județul Alba.  Nici negocierile cu PDL la pentru formarea majorității în Consiliul Local Alba Iulia și Consiliul Județean Alba, prin care PSD putea să obțină o funcție de viceprimar și respectiv de vicepreședinte al CJ nu au fost încununate de succes, după ce liderii PSD au ales să negocieze cu PP-DD care a preferat să bată palma cu PDL în schimbul unui post de viceprimar.

Nici la capitolul ”reprezentare” în aparatul central ( ministere, agenții samd) PSD Alba nu a reușit să obțină nicio funcție pentru fruntașii titrați ai partidului. A obținut , în schimb, prin negocieri cu partenerii din USL Alba câteva funcții importante în deconcentrate. Tinerii din PSD au prins, cu greu, câteva funcții în deconcentrate. Mulți dintre liderii importanți din aripa tânără stau și acum pe tușă așteptând să funcțiile promise.

Cu toate aceste nemulțumiri subterane liderul PSD Ioan Dîrzu este dat ca favorit în cursa pentru un nou mandat de președinte al organizației din Alba, principalul criteriu fiind rezultatele de la alegerile parlamentare din 2012 unde USL a obținut 4 din cele șapte mandate de parlamentar, din care numai unul singur aparține  PSD, cel de deputat luat de Ioan Dîrzu pe colegiul Apuseni.

Surse din PSD spun că Dîrzu va fi și singurul candidat la funcția de președinte PSD Alba. Aripa tânără din PSD Alba se va arunca în lupta pentru funcțiile de vicepreședinte, deși influența acestora la nivelul delegaților este mult prea mică în comparație cu cea a seniorilor. Totuși observatorii PSD susțin că la Conferința Județeană cele două tabere vor ajunge la un compromis, prin care, este posibil,  ca unul dintre reprezentanții tinerelor speranțe din organizație,  avocatul Ovidiu Jidveian , va obține o funcție de vicepreședinte județean. Alegerile din PSD Alba sunt importante pentru că acestea vor pregăti candidații pentru următoarele alegeri și vor influența numiri în funcții în instituțiile deconcentrate și de stat din județ.

UPDATE: Vezi aici rezultatele alegerilor din PSD Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: FOTO: Ioan Dîrzu a fost reales președinte al PSD Alba. Ioan Rus, preşedinte de onoare. Vezi membrii consiliului de conducere | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax