Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DUMINICĂ: PROTESTUL de la Alba Iulia se mută în faţa Prefecturii. „Nu corupţiei! Fără penali în funcţii publice! CuOchiipeVoi”

Publicat

protest După seria de proteste ce s-au desfăşurat în fiecare zi, timp de o săptămână jumătate, duminică, 12 februarie, este anunţată încă o manifestaţie împotriva corupţiei, la Alba Iulia. Punctul de întâlnire anunţat pe reţeaua de socializate este din faţa sediului Prefecturii Alba, ora 18.00. Cei care s-au implicat în desfăşurarea acestor proteste susţin că „pericolul pe care îl reprezintă atacul la statul de drept” încă nu a trecut şi continuă să monitorizeze şi să atragă atenţia asupra deciziilor luate de guvern şi parlament. „Suntem în situația în care trebuie să ne apărăm în continuare valorile pentru care am ieșit în stradă în toate zilele precedente”, mai transmit aceştia.

Mii de oameni au mărşăluit pe străzile din Alba Iulia, de o săptămână şi jumătate. În utlimele zile, s-au mai strâns la proteste câteva zeci de persoane. S-a scandat în fiecare zi: ”Noaptea ca hoţii”, ”Bucureşti nu uita, Alba e de partea ta”, ”Nu vă fie frică ţara se ridică”, ”Abrogaţi şi plecaţi”, ”Jos Guvernul”, ”Parlament penal”, ”Ieşiţi din casă, dacă vă pasă”, ”Uniţi, salvăm, toată România”, ”Ne-am săturat, de cât aţi furat”.

Proteste similare au avut loc şi la Sebeş, Cugir sau Blaj.

Vezi FOTO: O NOUĂ seară de proteste împotriva corupţiei. Zeci de oameni au ieşit în stradă, la Alba Iulia şi Sebeş

Vezi şi FOTO-VIDEO: Alba Iulia nu cedează. ABROGAREA ORDONANȚEI 13 nu i-a ținut în casă pe cetățeni. „Miza este DEMISIA Guvernului”

Citeşte şi FOTO-VIDEO: Alba Iulia continuă protestele. A șasea seară. Nu cedăm #REZISTĂM! “Altă întrebare! Pe când la RĂCOARE?”

Vezi şi FOTO-VIDEO: A şaptea seară de PROTEST la Alba Iulia. Ce vor cei care ies în stradă: „PSD să guverneze în continuare, dar cu alt guvern”

Citeşte şi FOTO-VIDEO: Alba Iulia #REZISTĂ. „Noi n-am obosit… Ghinion!”. Ziua OPT de PROTEST în stradă

Vezi şi FOTO-VIDEO: Şi Sebeşul #REZISTĂ. Zeci de oameni au ieşit aseară în stradă. „Unde sunteți, tinerilor? Părinții au ieșit…”

De ce vor să iasă oameni, în continuare, în stradă

În anunţul de pe reţeaua de socializare privind protestul de duminică, se detaliază ce s-a întâmplat până acum şi ce ar putea urma: “Pericolul pe care îl reprezintă atacul la statul de drept încă nu a dispărut, OUG 13 pândește și așteaptă cu răbdare în paginile monitorului oficial momentul în care OUG 14 va fi luată la puricat de către un parlament în care PSD + ALDE dețin o majoritate confortabilă. Presiunea străzii, aparent, a slăbit, dar fiecare om care a fost și este prezent la proteste o întărește și această presiune încă planează asupra guvernanților și parlamentarilor. Suntem în situația în care trebuie să ne apărăm în continuare valorile pentru care am ieșit în stradă în toate zilele precedente.

În zilele următoare mai sunt 3 hopuri mari:

1) Astăzi, (9 Feb 2017), CCR a deliberat asupra aspectului constituționalității OUG 13 pe fond (aceasta fiind contestația făcută foarte greoi de către instituția Avocatul Poporului) și după cum am văzut astăzi s-a spălat pe mâini fără să judece pe fond această ordonanță, a respins ca inadmisiblă sesizarea Avocatului Poporului pe OUG 13, pentru că ordonanţa a fost abrogată. CCR a respins deja contestațiile Presedintelui și a CSM deși acestea nu au contestat articolele din OUG 13, singura instituție abilitată să facă acest lucru fiind Avocatul Poporului.

2) Șeful Camerei Deputaților, deja „binecunoscutul” Liviu Dragnea, a spus că intenționează să dezbată în Parlament OUG 14, ordonanța care anulează prevederile OUG 13. Însă OUG 14 are un articol care este neconstituțional (conform CSM), astfel, parlamentul ar putea respinge sau altera OUG 14, acest lucru activând în totalitate OUG13. Nu știm când urmează să fie trecută pe ordinea de zi OUG 14, dar am observat ca în perioada „Dragnea” surprizele sunt la putere, iar ordinea de zi este doar declarativă.

3) Legea Grațierii urmează să fie trecută prin Parlament. Din nou acest lucru poate fi făcut oricând. Singurii care pot pune presiune asupra celor care ar participa la votarea unei astfel de iniţiative legislative suntem noi, cei care ieșim zi de zi în stradă și ne manifestăm dorința pentru un cadru legislativ care sa ne ofere conducători cinstiți!

Împreună formăm o comunitate unită în același scop: „O Românie fără penali în funcții publice, care guverneazã pentru popor și nu împotriva lui. NU Corupţiei!”, transmit liderii protestului, pe Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax