|

DUMINICĂ: Sărbătoare la Teleac, comuna Ciugud. “Fiii satului” şi sfinţirea noii biserici cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, de către ÎPS Irineu. PROGRAM

afisComunitatea din Teleac şi Drîmbar, din comuna Ciugud va fi duminică în zi sărbătoare, odată cu noua ediţie a evenimentului „Fiii satului”. În centrul manifestărilor va fi sfinţirea bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, lăcaş de cult construit de administraţia locală din Ciugud şi comunitate, cu sprijinul unor sponsori.

Noua biserică a fost construită într-un timp de aproximativ 5 ani şi va fi sfinţită, duminică, începând cu ora 9.00, de către Înaltpreasfinţitul Irineu, Arhiepiscopul de Alba Iulia.

„Ne bucurăm că am reuşit, cu binecuvântarea lui Dumnezeu şi cu ajutorul unor oameni de bine, să ridicăm acest nou locaş de închinare şi de hrană spirituală pentru locuitorii din Teleac. Sărbătoarea va fi cu atât mai înălţătoare cu cât în mijlocul nostru se va afla Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu care va sfinţi biserica şi va binecuvânta comunitatea noastră. Vreau să mulţumesc tuturor celor care în decursul ultimilor ani ne-au ajutat să ridicăm această biserică şi mai ales acelor oameni de bine care ne-au fost alături în momentele grele când nu credeam că vom reuşi să ducem la bun sfârşit acest proiect de suflet. Comunitatea din Teleac are de duminică o biserică dar şi un tânăr preot care sperăm să unească şi mai mult comunitatea şi să îi ofere acea hrană spirituală de care cu toţii avem mare nevoie”, a spus Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud.

biserica teleac 1„În viaţa creştinului ortodox, biserica are o importanţă cu totul aparte pentru că ea este locul sfânt unde se desfăşoară toate evenimentele cu semnificaţie majoră din viaţa lui religioasă. În biserică primeşte Botezul, Mirungerea şi Sfânta Împărtăşanie, aici simte fiorul primelor rugăciuni, primeşte iertarea păcatelor şi binecuvântarea familiei. Viaţa religioasă ortodoxă, cu cultul ei atât de frumos, variat şi bogat în idei, nu se poate concepe în afară de biserică. Aceste toate au fost motivele pentru care, toţi locuitorii satului Teleac, din comuna Ciugud şi-au dorit o biserică a lor, a comunităţii. Acest lucru s-a putut realizat cu multă rugăciune, jertfă stăruitoare şi ajutor din partea unor oameni iubitori de Dumnezeu” a spus  pr. Bogdan Avram, parohul Parohiei Ortodoxe Teleac.

Sărbătoarea comunităţii Teleac – Drîmbar va continua, la ora 17.00, la Baza Sportivă Drîmbar, cu un spectacol în aer liber de muzică populară, în care vor evolua Ansamblul Folcloric „Doina Mureşului” din Ciugud, Ansamblul Folcloric „Augustin Bena” al Judeţului Alba alături de soliştii vocali Cătălin Haşa, Roxana Reche, Nicolae Plută, şi Ansamblul de dansuri coordonat de Alexandra Oargă şi Flaviu Mârza.

Invitaţi speciali vor fi Paul Ananie (Maramureş) şi Maria Butilă (Mureş), iar conducerea muzicală a întregului spectacol folcloric va asigurată de Alexandru Pal.

Sărbătoarea se va încheia cu un recital de muzică uşoară susţinut de Denisa Moga.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=593091avatar Publicat de pe 7 septembrie 2017
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

Publicitate


Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • popeala: Sa mai spui ,,sarut mana parinte,, ? Prost trebuie sa fi, sa mai crezi in ceva, in ziua de azi !
  • Bomba Atomica: se fura cum naiba sa nu se fura din banul public ? hava e capul mafiei !
  • fane de la sifoane: draga stela, nu este normal sa dai de mancare de pe geam animalelor fara stapan sau salbatice....
  • Georgel: Sa faca foc cu hârtiuţe în el ca se vede mai bine noaptea!!!!
  • Marin Nicolae: Ma interesează toate Cum pot sa iau legatura cu dumneavoastră

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI