Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

E.On Gaz avertizează: Curăţarea coşurilor de fum, obligatorie înainte de sezonul rece

Publicat

Coşurile de fum necurăţate sau înfundate reprezintă un real pericol pentru persoanele care unor surse de încălzire racordate la acestea. E.On Gaz avertizează că, înainte de începerea sezonului rece, este obligatorie curăţarea coşurilor de fum şi întreţinerea căilor de ventilare din locuinţe.

Reprezentanţii E.On Gaz precizează că, în judeţul Alba, numai în ultimii trei ani, 10 persoane şi-au pierdut viaţa în urma asfixierii, iar alte 21 au suferit ca urmare a intoxicaţiei cu monoxid de carbon. Cauza principală a acestor evenimente tragice a fost utilizarea unor surse de încălzire alimentate cu gaze naturale, racordate la coşuri de fum, construite necorespunzător sau chiar folosirea unor aparate de încălzire improprii, deteriorate sau neracordate la coşuri.

E.ON Gaz şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă au demarat, în septembrie, campania “Împreună pentru siguranţă” şi atrag atenţia asupra necesităţii curăţării coşurilor de fum şi a întreţinerii căilor de ventilare. Aceste măsuri de siguranţă sunt esenţiale pentru evitarea intoxicaţiilor şi asfixierilor cu monoxid de carbon dar şi pentru prevenirea incendiilor.

„Cel mai mare pericol al utilizării necorespunzătoare a gazelor naturale îl constituie monoxidul de carbon, anual fiind înregistrate numeroase victime, mai ales în timpul sezonului rece, odată cu punerea în funcţiune a instalaţiilor de încălzire. Deoarece siguranţa consumatorilor reprezintă pentru noi o continuă preocupare, E.ON împreună cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă au demarat recent, o campanie comună de informare menită să conştientizeze cetăţenii cu privire la importanţa respectării regulilor de siguranţă. Prevenirea unor cazuri grave este la îndemâna şi în responsabilitatea fiecărui consumator”, a declarat Virgil Metea, director General E.ON Gaz Distribuţie.

Pentru siguranţa cetăţenilor, E.ON şi I.G.S.U recomandă acestora să se asigure de verificarea şi curăţarea coşurilor de fum de cel puţin două ori pe an, una dintre verificări fiind obligatorie înaintea începerii sezonului rece, exclusiv prin intermediul firmelor de coşărit sau al persoanelor autorizate să efectueze asemenea intervenţii.

Această operaţiune cu rol de prevenire a incidentelor grave este obligatorie, fiind stipulată atât în legislaţia română cât şi în cea europeană.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax