Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Echipa de tetratlon a Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Alba Iulia, calificată pentru a II- a oară consecutiv la Etapa Națională a Olimpiadei Gimnaziilor

Publicat

scoala 7 mihai eminescu alba iulia La sfârșitul săptămânii acesteia s-a desfășurat, la Mediaș, faza pe regiune a competiției sportive de tetratlon – echipe mixte. Echipa Școlii Gimnaziale ,,Mihai Eminescu” Alba Iulia, formată din elevele Contor Alexandra Elena, Creț Dioșteanu Maria, Bozdog Ana Roxana, Csortan Nicoleta antrenate de către domnul profesor Mihai Negrescu și elevii Groza Radu Sabin, Sătmărean Flaviu, Vîlcu Andrei, Mărginean Răzvan antrenați de către  profesorul Vasile Grozav  a reușit performanța calificării la etapa națională.

Tetratlonul este o competiție de atletism cu dificultate și complexitate mare, deoarece se adresează echipelor formate din 4 fete și 4 băieți, și nu unui singur elev; ca atare, este mult mai dificil să se găsească 8 elevi care să aibă calități fizice apropiate. Totodată, o altă trăsătură care dă o notă de dificultate mare acestei competiții pe echipe este faptul că elevii participă la patru probe diferite: alergare de viteză pe 60 m, săritura în lungime cu elan, aruncarea mingii de oină și alergare de rezistență pe distanța de 800 m; astfel, ei trebuie să posede calități pentru fiecare probă în parte.

Această tradiție a școlii „Mihai Eminescu” pe latura sportivă,  tetratlon a fost realizată de către domnul profesor Vasile Grozav care a reușit și cel mai bun rezultat al județului la etapa națională în anul 1990 – locul 1. Microbul, frumusețea și totodată secretele acestui sport i-au fost transmise și colegului Mihai Negrescu, împreună cu care în ultimii 6 ani s-au calificat de fiecare dată la etapa zonală, unde au obținut rezultate deosebite, atât cu fetele cât și cu băieți culminând în anul 2015 cu calificarea la etapa națională de la Cluj, unde au obținut locul 5 pe țară și anul acesta, 2016, cu participarea la etapa națională de la București, din perioada 13-15.05.2016.

,,Este o victorie valoroasă, obținută cu multă trudă, sacrificiu, cu multe emoții, ținând cont că la etapele superioare noi luptăm împotriva liceelor cu program sportiv, dar care îi determină pe elevi să fie în continuare la fel de buni. Este prima dată când Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” se califică doi ani consecutivi la etapa națională” au declarat profesorii Vasile Grozav și Mihai Negrescu.

Valoarea echipei antrenate de cei doi profesori a fost mult peste a celorlalte echipe, fapt confirmat prin diferența de puncte:

Loc 1 2065 pct Școala Gimnazială Mihai Eminescu Alba Iulia
Loc 2 1800 pct Școala Gimnazială Zaharia Boiu Sighișoara
Loc 3 1765 pct Școala Gimnazială Orban Balazs Odorheiu Secuiesc
Loc 4 1636 pct Școala Gimnazială Mihai Eminescu Mediaș
Loc 5 1587 pct Școala Gimnazială Varadi Josef Sfăntu Gheorghe”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax