Connect with us
Publicitate

EDITORIAL

EDITORIAL: IOHANNIS – preşedintele Internetului sau povestea GENERAȚIEI FACEBOOK ce uimește România

Publicat

Claudiu Alexandru Makkai România este o ţară uimitoare. Când crezi că nu se mai trezeşte din inerţie, atunci explodează şi invalidează toate clişeele. Uite cum îmi asum eu de buna voie sloganul psd-ist: MÂNDRU CĂ SUNT ROMÂN!!! Asta e victoria 2.0! Victoria Internetului.

În acelaşi timp, rezultatul acestor alegeri trebuie să fie un „ground zero” pentru politicienii noştri. S-a dovedit încă o dată că aroganţa, minciuna şi umilirea românilor se întorc nemilos împotriva clasei politice. Aşa cum Băsescu l-a umilit pe doctorul Arafat, iar reacţia de compasiune şi solidaritate a străzii a fost uimitoare, tot la fel s-a dovedit că Ponta şi PSD nu au înţeles nimic din lecţia respectivă.

Am stat ieri cu un nod în gât şi lacrimi în ochi văzând cum oameni care teoretic nu ar mai fi interesaţi prea tare de România, din moment ce au ales să trăiasca în altă ţară, au stat 8, 10, 12 ore în frig şi ploaie, în diverse oraşe europene, pentru un vot pe care mulţi din cei aflaţi încă în România îl bagatelizeaza. Acolo, la Munchen au stat la o coadă infernala timp de 7 ore fără să reuşească să voteze şi albaiulienii Cristina şi Miși. S-au dus la vot cu un copil de 5 ani după ei, deşi de România nu-i mai leagă decât amintirile şi prietenii. Şi au plâns când au realizat că vor sta degeaba la o coadă la care nemţii se uitau uimiţi. Am vorbit cu ei pe Facebook şi i-am încurajat. Le-am spus că nu stau degeaba, chiar dacă nu ajung să voteze. Şi Miși, colegul meu sas din şcoala generală, plecat de 25 de ani din România, nu a renunţat. Ei, cei din diaspora română au fost declanşatorul acestei nebunii cu rezultat incredibil. Ei au fost cei care au trezit această generatie blamată până ieri pentru pasivitatea de care, să fim sinceri, dădea dovadă. Nimic nu mă impresionează mai mult decât solidaritatea umană. Iar ceea ce s-a întâmplat ieri este cu siguranţă cea mai frumoasă dovadă că România mai are şanse să se facă bine.

Dacă ceea ce s-a întâmplat în ţară este o surpriză imensă pentru toată lumea (bravo Suceava, Constanţa, Focşani, Iaşi), la Alba singura necunoscută era daca Iohannis trece sau nu de 70%. Şi a trecut, aşa cum de altfel a rezultat şi din sondajul Alba24, la care voi, cititorii noştri fideli, aţi votat. Sondajele Alba24 pentru ambele tururi au fost de o precizie remarcabilă, deşi nu sunt sondaje pe baze statistice.

Sunt mândru de cititorii noştri. Sunteţi cei pe care PSD Alba îi dispreţuieşte şi nu pierde nici o ocazie să o dovedească. Voi sunteţi cititorii pentru care, în noaptea alegerilor europarlamentare, fosta noastră colegă, Adina Curta, a răbdat cu stoicism ameninţările voalate ale domnului Dîrzu în sediul PSD Alba. Voi sunteţi cei pentru care jurnalistul Dan Lungu a fost interpelat acum două săptămâni de acelaşi domn cu o „rugăminte” scrâşnită printre dinţi „să o lase mai moale cu întrebarile” la conferinţele de presă, fiind probabil obişnuit să furnizeze presei de casă atât răspunsurile, cât şi întrebările. Am făcut tot ce ne-a stat în putinţă să păstrăm o linie de mijloc, însă ne-a fost imposibil. PSD Alba a refuzat cu obstinaţie orice propunere venită de la Alba24 de a se prezenta în faţa voastră. Ultima noastră încercare a fost chiar în săptămâna turului doi, când am vrut să facem pentru cititorii Alba24 o emisiune aşa cum nu a mai văzut acest judeţ. Gândisem un talkshow cu echipele lui Ponta şi Iohannis din Alba pe care să-l transmitem în direct. O emisiune corectă, cu reguli stricte şi teme de discuţie clar stabilite. Urma să fie oportunitatea perfectă pentru cele doua alianţe, să vă convingă pe ultima suta de metri să le acordaţi votul. Dacă ACL a confirmat imediat prezenţa şi componenţa echipei ce urma să participe la confruntare, PSD Alba ne-a răspuns, după multe insistenţe, cu o şmecherie „de Buftea”. Dorea domnul Dîrzu să reprogramăm emisiunea exact în ziua şi la ora la care se ştia că PNL si PDL organizau în Alba Iulia mitingul lor electoral final. Asta ca să fie sigur că ceilalţi nu vor putea onora invitaţia. A fost ultima noastră tentativă de a normaliza relaţiile cu acest partid, care are şi membri decenţi, nu doar traseişti şi oameni lipsiţi de caracter. Din păcate, nu am reuşit. Ce se va întâmpla acum în PSD Alba nu e greu de ghicit, dar e strict problema lor.

Pe câştigători trebuie să-i preocupe acum un singur lucru – să nu dezamăgească acest popor minunat, pentru că nu vor găsi înţelegere.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax