Connect with us
Publicitate

EDITORIAL

EDITORIAL: La Alba, alles klar !

Publicat

Claudiu Alexandru Makkai Într-un editorial anterior ziceam că la Alba, Klaus Iohannis „va defila” și va scoate în primul tur peste 50% din voturi. S-au găsit atunci câțiva să îmi spună că nu sunt realist și că lucrurile s-au schimbat în Alba, ca și în toată țara. Mi se dădea drept argument rezultatul nu tocmai strălucit făcut la europarlamentare de cele două partide (pe atunci), care compun acum ACL. Am continuat să cred în varianta mea și după ce PSD a reușit să racoleze 44 de primari, viceprimari și consilieri în urma rușinoasei ordonanțe, care a dat liber traseiștilor cu probleme de dosar sau de conștiință.

Și uită că nu m-am înșelat ! PSD a rămas exact cu același procent ca la europarlamentare – 27,43%. De fapt chiar o idee mai mic. În același timp, dacă socotim procentele ACL în comparație cu scorul cumulat PNL – PDL de la europarlamentare, vedem o creștere de aproape 8 puncte procentuale realizate într-un timp foarte scurt care l-au dus pe Iohannis la 52,57%.

Nu este prima oară când PSD Alba ia bataie la scor, dar parcă de data asta doare prea tare. După ce l-ai adus pe Ponta la Alba Iulia în cel mai scump miting electoral pe care l-a văzut vreodată județul ăsta, după ce ai umplut presa locală tradițională de machete și articole (mai puțin în Alba24) și după ce nu mai găseai un stâlp de Electrica fără premierul Ponta „unind românii”, să iei bătaie fără drept de apel trebuie să fie extrem de frustrant. Or fi defecți oamenii ăștia din Alba de nu vor pace și PSD în județul lor !

Explicația rezultatului din 2 noiembrie în Alba trebuie căutată și în tabăra cealaltă. Trebuie să recunosc că pe Mircea Hava nu l-am văzut atât de activ nici măcar în campania lui electorală. Cred că i-a cam obosit pe tinerii ACL-iși trăgându-i după el pe străzile din Alba Iulia aproape zilnic. Și nu mi-a putut stăpâni un zâmbet când l-am văzut în toate pozele de pe Facebook lângă Florin Roman. Amuzant cum se întorc lucrurile în politica românească și cum un inamic comun unește forțe până nu demult contrare. Așa că, „for the greater good” cum ar zice americanii, sau de frica unui PSD care ar fi înghițit tot, Atanasiu, Hava, Roman, Dumitrel, Pereș, Cucui și compania au „arat” județul în campania electorală, iar rezultatul se vede.

Ne așteaptă un tur 2 infernal. Diferența națională de 10 procente pare aproape insurmontabilă la prima vedere, însă eu nu aș subestima un electorat special care mai mult ca sigur la primul tur a fost spectator. Sunt cei care s-au indignat aseară de infamia pusă la cale de Ponta și Corlățean. care au sabotat efectiv votul din diaspora pentru ca era clar cu cine votează românii din străinătate. Și aici nu vorbesc de cei de la Chișinău făcuți români în acte pentru a putea ajunge mai ușor în vest. Vorbesc de cei care și-au lăsat acasă copii cu lacrimi în ochi pentru că România nu le mai oferea nimic. Cei care și-au luat lumea în cap pentru că nu își mai puteau plăti ratele la bănci, și s-au dus la cules căpșuni și făcut curățenie să nu rămână fără apartamentul din țară. Cei de care și-au bătut joc în 2 noiembrie guvernanții organizând execrabil niște alegeri de care știau că nu le vor fi favorabile. Cum să faci o secție de votare cu 3 ștampile la 5.000 de oameni ? Ești ori idiot ori rău intenționat.

Sper un singur lucru: că cei umiliți în seara de 2 noiembrie să nu se descurajeze ci, din contră, să se îndârjească. Să vină și mai mulți în 16 noiembrie la vot. Să se organizeze și să ajungă dimineață devreme la vot ca să nu mai existe român cu drept și voință de vot să nu poată vota !

Iar revenind la Alba, îndrăznesc un nou pronostic: Iohannis peste 65%.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. ocneanul

    luni, 03.11.2014 at 20:37

    Cei care si-au luat lumea in cap din cauza lui Băsescu,Blaga…Vise mai editorilistule!

  2. nelu

    luni, 03.11.2014 at 23:19

    Esti fanul lui hava ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax