|

EDITORIAL: Niște oameni (politici) de zăpadă

ovidiuAutotransformat în ghid pentru vreme rea, primarul Mircea Hava numără ”îngrozit” fulgii de zăpadă care se leagănă aparent inofensiv peste trotuare, străzi (culmea, mai mult pe cele secundare) și mașini. Câte un fulg, pentru fiecare like ratat pe facebook. Brrrr… ce nămete de likeuri în minus la postările sale cu explicații legate de lipsa utilajelor (am zis explicații? Am zis, am zis!)… Pentru ca facebookul e pretențios, e o arenă în care se cresc atitudini, se schimbă înjurii (mai ales dacă ai și un cont fals) și se exersează curajul.

Și ce curaj mai mare doriți de la PSD decât o conferință de presă în care să dai cu bulgări în primar și în firma de salubritate Polaris? ”Prima ninsoare a luat prin surprindere autoritățile locale” – zbang, un bulgăre de la președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu. Primul și ultimul, că doar nu te apuci să lovești prea tare în firma adusă de pe meleagurile colegului Mazăre, unde ai reușit să mai faci câte un loc și pentru ai tăi. ”Deszăpezirea a fost făcută foarte deficitar în Alba Iulia, străzile principale au fost foarte prost deszăpezite” – a insistat cu un bulgăre degerat, strâns în mănuși, și consilierul Horațiu Clepan. Doi bulgărași suficienți ca să anuleze potențialul mare bulgăre de zăpadă (știți teoria cu bulgărele de zăpadă?) care s-ar fi rostogolit pe facebook până în wall-ul primăriei. Normal… cine mai vrea să posteze chestii folosite politic, nu?Pe bună dreptate, sunt oameni nemulțumiți că mașinile cu sare și nisip nu trec și pe la poarta lor, uneori nu trec nici pe arterele principale. Se indignează corect, unii dintre ei, pe facebook sau în discuțiile cu prietenii. Există însă și exagerări, adică oameni care stau cu nămeții în curte și în fața porții dar când e de zis, zic! Așa cum există și oameni cărora le place orașul alb, fără străzi găurite sub zăpadă topită de nisip și sare. Se spune că gusturile nu se discută.

Dar pentru că există aceste nemulțumiri, ne-am fi așteptat la niște explicații serioase din partea primarului, în loc să intre în acest joc al oamenilor (politici) de zăpadă. De exemplu, că nu se deszăpezește când ninge sau viscolește, că s-a plătit firmei de salubritate doar ce s-a executat (așa este?) sau poate că Polaris și-a dus utilajele la Constanța, unde iarna-i mai grea și omătu-i mai mare!

Poate că însuși primarul e nemulțumit și ar freca și el pe cineva cu zăpadă, dar nu mai are pe cine. Și în timp ce (doar pentru a fi în ton cu ninsoarea) Hrușcă ”cântă dumnezeiește” în surdină, zăpada se întețește și geamul biroului îngheață, primarul Mircea Hava se gândește cu siguranță cum s-a fraierit intrând de mână cu primăria în tot felul de proiecte care combat încălzirea globală. Nu-i ușor să fii smart când e frig afară și deszăpezirea merge, vorba lui Clepan, stupid. La mine pe stradă, e altfel. Când nu se dau pe facebook cu calculatoarele de la serviciu, vecinii mei își dau cu sania copiii rumeniți de frig și încăciulați. Celor mici le place strada albă, iar nămeții sunt buni pentru oameni de zăpadă. În sfârșit am înțeles știrile de la televizor care se termină cu ”… singurii care s-au bucurat au fost copiii.”

 

URL scurt: http://alba24.ro/?p=542503avatar Publicat de pe 11 ianuarie 2017 şi actualizat pe 11 ianuarie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, ADMINISTRATIE, EDITORIAL, Editorial.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Un comentariu pentru “EDITORIAL: Niște oameni (politici) de zăpadă”

  1. Rika fara frica
    avatar

    Pe pagina de facebook a lui hava daca oameni se plang ca nu face treaba le sterge cometarile si ii blocheaza sa mai poata posta si ii lasa doar pe cei ce il lauda si tine cu el ! si nu face nimica pentru drumurile secundare le lasa tot cu zapada …. daca va mai ninge mult nu se mai poate circula deloc pe ele pentru ca un primar nu stie sa faca nimica pentru alba ! jos hava !

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • rusinea: Biserica va purta o mare vina multi de acum inainte, pentru ca da dovada de clementa cu poponarii in fusta...
  • corect: Corect !!!
  • votul: Platiti ce ati votat, fiecare dintre voi. Asta se intimpla cind analizezi cu ce partid votezi si nu pe cine...
  • florin: Doar un tampit care are salariul minim pe economie, poate accepta fara sa iasa in strada, sa plateasca taxele...
  • viki: Mai da-va-n p…. mea pe toti !!!!!

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI