Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Elevi de la Şcoala „Avram Iancu” din Alba Iulia participă în weekend la o conferinţă internaţională, model ONU, în Bosnia Herţegovina

Publicat

scoala avram iancu alba iulia Şase elevi şi doi profesori de la Şcoala Gimnazială “Avram Iancu” din Alba Iulia reprezintă participă în această perioadă la o conferinţă internaţională model ONU care se desfăşoară în oraşul Banja Luka din Bosnia Herţegovina. “Delegaţii” din Cealaltă Capitală s-au documentat cu privire la temele de dezbatere şi au redactat şi o propunere de rezoluţie ONU.

Este cea de-a treia conferinţă BaLMUN (Banja Luka International Model United Nations) şi se doreşte a fi o simulare academică a comitetelor Organizaţiei Naţiunilor Unite. Întreaga conferinţă se desfăşoară în perioada 23-26 aprilie, în limba engleză, aceasta fiind singura limbă oficială a sesiunii.

Conferinţa reuneşte elevi cu vârste cuprinse între 14 şi 19 ani din mai multe ţări europene, fiecare ţară fiind reprezentată de 6 membri, numiţi delegaţi. Fiecare participant joacă rolul unui diplomat al unei ţări şi va susţine, printr-o rezoluţie, poziţia ţării respective în conformitate cu problemele internaţionale dezbătute.

Elevii vor avea pe masa de lucru teme care cuprind probleme de actualitate care vor fi dezbătute în cadrul acestei conferinţe: îmbunătăţirea sistemului sanitar pentru copii, protecţia drepturilor imigranţilor, reducerea utilizării de pesticide în agricultură, problema defrişărilor, adoptarea de măsuri pentru combaterea mortalităţii infantile, măsuri de combatere a SIDA, EBOLA şi a altor boli, situaţia din Africa Centrală, problema ISIS, vânătoarea de balene în Antartica.

Cei şase elevi ai Şcolii „Avram Iancu”, îndrumaţi de profesorii Ioana Toma şi Ioan Roman au parcurs o etapă de documentare şi informare pe internet cu privire la ţările pe care le reprezintă, la temele de dezbatere din cadrul comisiilor, redactând şi o propunere de rezoluţie ONU pentru una din problemele aflate în dezbatere.

De asemenea, participarea la această conferinţă este o experienţă inedită pentru elevii Şcolii „Avram Iancu”, fiind totodată un bun prilej de a comunica în limba engleză, de a-şi aprofunda cunoştinţele lingvistice, de a-şi îmbogăţi orizontul cultural şi de a socializa cu alţi elevi de vârsta lor.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax