Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Elevi înscriși într-o clasă inexistentă, la Liceul de Arte din Alba Iulia. În prima zi de școală, au fost trimiși de unde au venit

Publicat

regina maria scrisoare Incident la Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia, în prima zi de școală. Mai mulți părinți ai unor copii care trebuiau să intre în clasa a V-a a liceului vocațional, au aflat la fața locului că de fapt Ministerul Educației a aprobat doar o clasă, cea de muzică, și că trebuie să își ducă copiii înapoi la școlile de la care provin.  

Pentru copiii unei clase de a V-a a Liceului de Arte din Alba Iulia, prima zi de școală nu a fost așa cum se așteptau. Elevii clasei de Arte Plastice și părinții lor au aflat că au venit la școala greșită în prima zi a noului an școlar. Mai precis, au aflat că de fapt clasa respectivă nu exista și că trebuie să se reînscrie la școlile de la care provin.

Vestea i-a deranjat foarte tare pe părinți, mai ales că nu fuseseră anunțați înainte. ”Menționăm că ne-am înscris copiii pentru a urma această secție și dosarele au fost aprobate de direcțiunea școlii. Cei care au venit din afara școlii nu au fost anunțați că secția de Arte Plastice nu a fost aprobată de către Inspectoratul Școlar și suntem nevoiți să ne mutăm copiii la școala de unde au venit, lucru pe care nu ni-l dorim. De asemenea, există elevi care au studiat un instrument timp de patru ani în cadrul Liceului de Arte, iar acum doresc să studieze Arte Plastice”, au scris părinții într-o scrisoare adresată Inspectoratului Școlar Județean Alba.

Părinții au cerut o rezolvare rapidă a situației, întrucât ”copii nu știu momentan unde vor studia”. Aceștia au cerut inspectoratului suplimentarea clasei deja existente, cu încă o grupă.

Solicitarea acestora are însă puține șanse de izbândă. Inspectorul șef al județului, Marcela Dărămuș, a spus că decizia are la bază un ordin de ministru care reglementează numărul de elevi din liceele vocaționale, procentual în funcție de numărul total al elevilor. Marcela Dărămuș a adăugat că din acest motiv, numărul claselor nu poate fi suplimentat și că greșeala ar aparține conducerii Liceului de Arte ”Regina Maria” care ar fi trebuit să îi anunțe pe părinți din timp. De altfel, aceasta a adăugat că activitatea conducerii liceului va fi analizată săptămâna viitoare, în cadrul unei ședințe a Consiliului de Administrație.

Marcela Dărămuș a adăugat că elevii vor trebui să se întoarcă la școlile de la care provin și că ”mai au o șansă în clasa a VIII-a” să ajungă în învățământul vocațional.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax