Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Elevii Colegiului Naţional Militar, tur al Cetăţii şi primirea voluntarilor „Invictus”

Publicat

invictus Elevii Colegiului Naţional Militar “Mihai Viteazul” din Alba Iulia se alătură demersurilor Asociaţiei Voluntarilor “Invictus”, care desfăşoară, în octombrie, a patra ediţiei a Ştafetei Veteranilor. Obiectivul acţiunii este de a promova respectul față de veteranii de ieri și de azi ai României.

Evenimentul reprezintă alergare în ștafetă pe 35 de tronsoane măsurând între 35 și 130 kilometri, cu un total 2.396 de kilometri. 98 de voluntari alergători, bicicliști însoțitori și coordonatori sunt implicați în această acțiune în toată țara, fiind repartizați pe trei trasee.

Pe traseul albastru, Craiova – Carei, alergarea a început pe 11 octombrie la ora 13.00 din fața Primăriei Craiova. Traseul  galben, București – Carei, a început în 15 octombrie, la ora 9.00 de la Monumentul Eroilor din fața Universității Naționale de Apărare. Traseul roșu a debutat în 17 octombrie, din fața sediului  Brigăzii 15 Mecanizată “Podu Înalt”.

Toate traseele se vor reuni pe 25 octombrie în Carei, ultima localitate eliberată în cel de-Al  Doilea Război  Mondial.

Voluntarii poartă tricoul cauzei Invictus, ce sprijină luptătorii răniți în teatrele de operații să participe la Invictus Games.

În acest demers se înscrie şi activitatea de primire a ştafetei şi de alergare a elevilor Colegiului Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia. Joi, 19 octombrie, la ora 10.50, pe platoul din incinta colegiului va avea loc primirea voluntarilor Invinctus care au alergat pe traseul Sebeş – Alba Iulia. Apoi, 26 de voluntari elevi ai colegiului vor face un tur al Cetăţii, în alergare, în semn de respect pentru toţi veteranii României.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax