Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Elevii nu vor mai avea voie să aibă telefoanele la ei în timpul orelor. Vor fi lăsate într-o zonă special amenajată în clasă

Publicat

clasa 0 Ministrul Educației, Liviu Pop, a anunțat joi că regulamentul școlar va fi modificat astfel încât să existe în fiecare sala de clasă o zonă special amenajată în care elevii să își depoziteze telefoanele mobile la începutul orei de curs, ca să nu se mai joace cu ele.

„Am discutat cu părinții și urmează să facem o comisie de dialog social pe subiectul regulamentului de organizare și funcționare al unităților școlare și sunt de acord ca, în interiorul sălii de clasă, să existe o zonă în care copilul, la începutul orei, să își depoziteze mobilul, iar la finalul orei să reia acel mobil. Costurile sunt minime. Toți părinții au fost de acord, sunt convins că și profesorii vor fi de acord. Voi avea o întâlnire și cu federațiile sindicale în așa fel încât negocierea noului regulament să aducă un plus în calitatea actului educațional”, a declarat ministrul Educației la finalul unei întâlniri cu reprezentanți ai Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți din Invățământul Preuniversitar (FNAP-IP).

În schimb, Liviu Pop nu a fost de acord cu propunerea ca sistemele de supraveghere prin intermediul camerelor video a examenelor naționale să fie funcționale și în timpul orelor de curs obișnuite. „Ne dorim să avem o zona video în curte, în perimetrul unităților școlare, pe holuri, nu în sala de clasa”, a explicat ministrul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax