Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Elevii și studenții cu drept de vot vor avea transport gratuit cu trenul, în perioada 8-12 decembrie. Decizie la Guvern

Publicat

tren Elevii și studenții cu drept de vot vor beneficia de transport gratuit, pe calea ferată, din localitățile în care studiază, în cele de domiciliu și retur, în perioada 8-12 decembrie, potrivit unei Ordonanțe de Urgență adoptate marţi de Guvern.

Măsura are scopul să asigure dreptul la vot al elevilor și studenților și răspunde solicitării Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România, transmite Executivul, într-un comunicat de presă.

Călătoria gratuită pe calea ferată se va acorda dus-întors, de la localitatea în care studiază la localitatea de domiciliu, cu tren regio și interregio, clasa a II-a, în perioada 8-12 decembrie 2016.

Biletul de călătorie se eliberează la casele de bilete ale stațiilor de cale ferată și agențiilor de voiaj, pe baza actului de identitate și a carnetului de elev/student. Este obligatorie procurarea biletului dus-întors. Pe biletul de călătorie se va menționa numele și  prenumele beneficiarului, codul numeric personal, seria și numărul actului de identitate, calitatea elev/student.

Călătoria de întoarcere se va efectua în zilele de 11 și 12 decembrie.

Sumele necesare asigurării facilitaților vor fi asigurate de la bugetul Ministerului Transporturilor. În prezent, în învățământul de stat și privat sunt înmatriculați aproximativ 520.000 de studenți (licență și master).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax