Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Elevul albaiulian Andrei Precupescu a obținut MEDALIA DE BRONZ la Olimpiada Internațională de Limba Germană Modernă de la Frankfurt

Publicat

Dintotdeauna am știut că putem să ne mândrim cu copiii inteligenți și talentați din Alba Iulia, dar de acum, acest sentiment poate avansa la gradul superlativ pentru că, în orașul nostru, învață un elev care tocmai a obținut  MEDALIA DE BRONZ la Olimpiada Internațională de Limba Germană Modernă. Este vorba despre Andrei Precupescu, elev al liceului „Sfântul Iosif” din Alba Iulia, care a reprezentat România la olimpiada de Germană de la Frankfurt am Main,  Germania, alături de încă o elevă din București.

In perioada 3-16 august 2014, a avut loc in Frankfurt, Germania, Olimpiada Internationala de Limba Germană modernă. Romania a avut doi reprezentanti, dintre care unul a fost Andrei Precupescu, elev al Liceului Teoretic „Sfantul Iosif” Alba Iulia- informează prof. Corina Radu- inspector școlar în cadrul IȘJ Alba.

Andrei a facut cinste echipei României, câstiând Premiul III, adică medalia de bronz, la nivelul C1. Trebuie menționat faptul că la această etapă au participat 100 de elevi din mai multe țări care au concurat pentru 3 medalii la fiecare dintre cele trei niveluri CECRL: A2, B2, C1. La Frankfurt s-au s-au acordat doar 9 medalii, una fiind obținută de Andrei Precupescu.

Elevul albaiulian s-a calificat în finala internațională a celor mai buni elevi la Limba Germană la Deva , în 3-9 aprilie 2014, iar faza națională a acesteia s-a petrecut la Galați.

Andrei este elev în clasa a XI-a la Liceul „Sfântul Iosif”, la profilul filologie – germană și, pe viitor, intenționează să își continue studiile în domeniul medicinei, posibil în Germania. El este deja cunoscut și pentru numeroasele activități de voluntariat și inițiative comunitare în care se implică în Alba Iulia. Este voluntar la Asociația Pro Tinerețe și participă la proiecte YouthBank.

Acesta este cel de-al treilea an în care Andrei participă la olimpiada de limba germană. Anul trecut, când era în clasa a X-a, a câștigat locul I pe țară și, deși rezultatul său i-ar fi asigurat un loc la faza internațională, el a ajuns aici abia în acest an, întrucât olimpiada internațională se organizează în România doar din doi în doi ani.

La Olimpiada care s-a desfășurat în Germania, la Frankfurt,  pe lângă o germană perfectă, elevilor li s-a cerut să arate că au și imaginație și talent artistic. Elevii români au colaborta și la un proiect pe tema orașului Frankfurt pe Main și au compus o piesă de teatru în limba germană, piesă care a fost prezentată pe scenă.

Citește și FOTO: “Urbis Grates” pentru 23 de elevi din Alba. Vezi cine sunt olimpicii județului nostru

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. cristina lupu

    miercuri, 20.08.2014 at 13:44

    Felicitari Andrei!
    Putini stiu ca tu esti din Sebes si aici ai inceput studiul acestei limbi,la gradinita germana a Nanei.
    Mult succes pe mai departe!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax