Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ELICOPTER PRĂBUȘIT: Ceremonie militară la Sibiu. Căpitanul Răzvan Moldovan va fi înmormântat în Cimitirul Eroilor din Alba Iulia

Publicat

sicrie militari decedati accident elicopter Tristeţe, lacrimi şi deznădejde pentru familiile şi apropiaţii celor opt militari care şi-au pierdut viaţa în accidentul de elicopter de vineri, din judeţul Sibiu, Duminică, după ora 14.00, la Academia Forţelor Terestre din Sibiu s-a desfăşurat o ceremonie militară în memoria victimelor accidentului, iar după încheierea acesteia sicriele cu rămăşiţele pământeşti ale militarilor au fost transportate către locurile natale. Sicriul căpitanului Răzvan Moldovan, tânărul de 29 de ani care şi-a pierdut viaţa în tragicul eveniment, a ajuns la Alba Iulia, după ora 16.30.

Citeşte şi FOTO – VIDEO: Ultim omagiu la Cercul Militar din Alba Iulia, pentru Răzvan Moldovan, tânărul care şi-a pierdut viaţa în accidentul de elicopter

La ceremonia militară de la Sibiu au participat ministrul MApN, Mircea Duşa, alături de familiile îndoliate, dar şi preşedintele ales, Klaus Iohannis. După încheierea acesteia, sicriele cu rămăşiţele pământeşti ale celor opt militari decedaţi sunt transportate în localităţile natale, pentru funeralii.

Ceremonia a cuprins intonarea imnului de stat, un serviciu religios şi onor militar. Alături de oficialităţile naţionale şi familii, la eveniment sunt prezenţi şi autorităţi locale, colegi ale militarilor decedaţi şi simpli cetăţeni, în total peste o sută de persoane.

Sicriele au fost acoperite cu drapelul naţional, iar preşedintele ales, Klaus Iohannis a depus o lumânare în memoria celor care şi-au pierdut viaţa.

Printre victimele accidentului de elicopter se află şi căpitanul Răzvan Moldovan din Alba Iulia. Sicriul acestuia a ajuns la Cercul Militar din Alba Iulia. Înmormântarea va avea loc marţi, 25 noiembrie, la ora 11.00, la Cimitirul Eroilor din Alba Iulia.

Razvan Moldovan Soția lui Răzvan Moldovan, Georgiana, a postat pe facebook un mesaj prin care a anunțat că pilotul decedat în accidentul de elicopter de la Sibiu va fi înmormântat la Alba Iulia:”Pentru toti cei care vor să ne fie alături, marți îl vom conduce pe ultimul drum… Încăa nu știm ora, înca nici măcar nu mi-au adus îngerul acasa… dar vă vom anunța!!! Odihneste-te în pace sufletul meu drag!!!! Abia astept sa vin la tine!!!!!!!”

După ce a aflat de tragedie, soţia acestuia, Georgiana, a postat pe facebook un mesaj sfâşietor: ”Mai trăiesc doar ca să îţi îngrijesc mormântul aşa cum m-ai îngrijit tu pe mine! Şi aştept clipa să fim împreună iubirea mea, lumina mea, viaţa mea frumoasă. Aşteaptă-mă că vin!!! Mi-e prea dor de tine ca să mai rămân!!!”, a scris Georgiana.

Pagina de facebook a soţiei pilotului a devenit o “revărsare” de mesaje triste transmise de către cunoscuţii militarului. Sute de prieteni au ţinut să fie alături în aceste momente foarte grele pentru familia pilotului: ” Pentru o clipă l-am cunoscut pe Răzvan dar pentru o viaţă mi-a intrat la inima prin bunătatea şi dăruirea lui sufletească…fie că Bunul Dumnezeu să-i dăruiască liniştea printre îngerii alături de care zbura…
”Ce nedreaptă e viaţă cu oamenii buni…dar poate toate au rostul lor în viaţă asta aşa firavă..totul se întâmplă cu un scop pe care poate noi nu avem putere să-l înţelegem…fi tare dragă verişoara noi toţi de la Şugag suntem alături de tine!!!”
”Rămâi cu bine, prieten drag!!! Vei rămâne mereu în inimile noastre….”
”Dumnezeu te-a vrut prea repede la el… mult prea repede… Somn liniştit, Răzvan! Ne vom revedea… Condoleanţe familiei!”
”Chipul sau blând a rămas în imaginea noastră. Te-ai retras liniştit, aşa cum ai trăit, în lumea celor buni şi drepţi. Dumnezeu să-ţi vegheze somnul de veci şi să te odihnească în pace şi linişte. Un suflet minunat, plin de dragoste şi credinţă, s-a înălţat la cer departe de noi şi aproape de Dumnezeu, lăsând în urmă singurătate şi tristeţe.”
”Georgiana să fi tare să ţi dea Dumnezeu putere şi să te întărească şi să fie lângă tine. Dumnezeu s-al odihnească. Cei buni dintre noi se înalţă tot timpul către infinit acolo unde le este locul pentru că aici sunt prea nesemnificativi. Fii tare Georgi dragă şi Dumnezeu să vă dea putere!!!”
”Georgiana am aflat de la televizor de cumplită tragedie… Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace, iar ţie să-ţi dea putere să mergi mai departe, să ai grijă de ţine, iar dacă te putem ajută cu ceva să nu eziţi să ne ceri ajutorul! Sunt convinsă că Dumnezeu, împreună cu Răzvi va avea grijă de tine de acolo de sus! Condoleanţe întregii famili îndurerate!”

Citeşte şi ELICOPTER PRĂBUȘIT în Sibiu: Tânărul din Alba Iulia care şi-a pierdut viaţa în accident, “un caracter puternic” şi iubea cariera militară

Elicopterul militar care s-a prăbuşit vineri, în jurul orei 10.50, într-o zonă împădurită, în apropiere de Stejăriş, aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni din judeţul Sibiu, aparţinea Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii.

Opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supravieţuitori au fost preluaţi de un elicopter SMURD şi duşi iniţial la UPU a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, de unde au fost transferaţi la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

sursă foto: ora de sibiu, facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax