Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Epidemia de rujeolă: Peste 9.700 de cazuri de rujeolă, confirmate în România. 24, în ultima săptămână

Publicat

9.728 de cazuri de rujeolă s-au înregistrat în România, de la debutul epidemiei, în urmă cu un an, până vineri, 3 noiembrie 2017. 24 dintre acestea au fost confirmate în ultima săptămână, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat, în saptamana care a trecut, în Ialomița, respectiv 16 cazuri. S-au mai confirmat cinci cazuri în Brasov, două în Ilfov și unul in București, scrie news.ro.

La nivel național, județele cu peste o mie de cazuri de rujeolă sunt Timiș, Caraș-Severin și Arad. Boala s-a extins în 41 de judete, singurul fără niciun caz fiind județul Tulcea.

De la debutul epidemiei în urmă cu un an s-au înregistrat 35 de decese, cele mai multe – nouă – în județul Timiș.

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeola boala este mortală. Vaccinul impotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În Romania, 9 din 10 părinți își vaccinează copiii.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax