Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Erori în ghidurile pentru fonduri POSDRU de economie socială, reclamate de ONG-uri. Propuneri de modificări la documentaţia de lansare a proiectelor

Publicat

fonduri europene

O serie de erori în documentaţia de lansare a finanţării pentru proiecte europene în cadrul Programului Operational Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) sunt reclamate de organizaţii non-guvernamentale. Acestea propun modificări la ghidurile publicate.

ONG-urile aduc în atenţia Autorităţii de Management a POS DRU o serie de modificări referitoare la: reducerea ponderii structurilor de economie socială create în mediu rural (maximum 50%) şi reducerea numărului minim de angajaţi/structură creată la 4, aşa cum a fost prezentat de AM POS DRU în faza de consultare a ghidului.
Coaliţia ONG-uri pentru Fonduri Structurale, împreună cu RISE şi IES au trimis, săptămâna trecută, o scrisoare către Ministerul Fondurilor Europene în care solicită „corectarea unor erori şi neclarităţi apărute în ghidul Condiţii specifice aferent DMI 6.1. Dezvoltarea economiei sociale”, după cum se arată într-un comunicat de presă.
Reamintim că în 8 iulie Ministerul Fondurilor Europene a lansat o cerere de propuneri de proiecte în valoare de 200 milioane de euro pentru finanţarea dezvoltării economiei sociale în cadrul POSDRU.
Potrivit MFE, în cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte va fi încurajată înfiinţarea de noi grupuri şi parteneriate funcţionale între cooperative, asociaţii de întrajutorare, fundaţii şi asociaţii, întreprinderi, agenţii care vor înfiinţa structuri ale economiei sociale.
Finanţările POS DRU urmează să susţină grupurile defavorizate precum persoane de etnie romă, persoane cu dizabilităţi, tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului, copii şi femei în situaţii de risc, familii monoparentale sau care au mai mult de doi copii, persoane care au părăsit timpuriu învăţământul şcolar, victime ale violenţei în familie, persoane care trăiesc din venitul minim garantat sau care locuiesc în comunităţi izolate, victime ale traficului de persoane etc.
Beneficiarii şi partenerii eligibili pentru contractarea de finanţări în cadrul acestui apel sunt ONG-urile, cooperativele, furnizorii de servicii sociale, furnizorii de servicii de ocupare acreditaţi (publici şi privaţi), întreprinderile implicate în economia socială, autorităţi ale administraţiei publice locale.

sursa: hotnews

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax