|

Consilierul premierului vrea impozitarea Bisericii Ortodoxe. Teodorovici: BOR trebuie să înțeleagă și să aleagă, trăim în secolul XXI

Sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului in care se discuta componenta Guvernului Ponta 2, in BucurestiEugen Teodorovici, consilier onorific al premierului Mihai Tudose, anunță că va formula o propunere de impozitare a puternicei Biserici Ortodoxe Române, afirmând că BOR „trebuie să înțeleagă și să aleagă” deoarece „trăim în secolul XXI” și „este nevoie de bani, de foarte mulți bani” la buget.

Teodorovici, fost ministru de Finanțe, a fost întrebat joi seara, invitat la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, dacă va iniția demersurile de impozitare a Bisercii Ortodoxe. Acesta a răspuns că este vorba despre o discuție „cu BOR pentru a găsi o cale comună, de comun acord, cu cei din Biserica, pentru o astfel de abordare”.

„Fie să retrocedăm ce au de retrocedat, și atunci găsim o cale de impozitare, pentru că mi se pare normal…” a continuat acesta, subliniind că, dacă se calculează cu cât a finanțat statul român Biserica în ultimii 27 de ani „o să vedem că sunt sume foarte importante”.

Eugen Teodorovici a precizat că „trebuie să găsim un echilibru” și și-a exprimat convingerea că propunerea pe care o va înainta „va fi acceptată de către BOR”.

Acesta a lansat și un avertisment voalat la adresa BOR, afirmând că „mai sunt și alte subiecte de unde statul poate să aducă bani și pe care cu siguranță Biserica nu le îndrăgește”. „Nu vreau să dau exemple dar cred că cu toții ne putem gândi la multe astfel de zone”, a adăugat consilierul premierului.

Întrebat dacă este vorba despre o eventuală impozitare a prostituției, Eugen Teodorovici a evitat un răspuns direct, marginindu-se să afirme: „Sunt subiecte pe care probabil Biserica nu le îndrăgește dar trebuie să găsim un compromis”.

„Iar biserica trebuie să înțeleagă și să aleagă, trăim în secolul XXI, este nevoie de bani, de foarte mulți bani”, a încheiat acesta.

sursa: hotnews.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=583407avatar Publicat de pe 14 iulie 2017 şi actualizat pe 14 iulie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Micu: Normal ca la Directia de Impozite si Taxe erau usile inchise, oare nu asa trebuiau sa recupereze ziua de 14...
  • Petru: Un program fe „inverzire” a orasului e obligatoriu. Deocamdata acest oras se defineste doar un...
  • Espinosa: Uitati-va la ce scrie ”bugetar de cand ma stiu”. Un exemplu de individ obraznic. Asta ca sa vedeti pe cine...
  • rosoiu giorgian: se va aproba oare aceast program nu cred
  • Laura Cata: Nu pompierii si politia au ajutat la stingerea incendiului ci locuitorii satului Capalna. Acestia au...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI