Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consilierul premierului vrea impozitarea Bisericii Ortodoxe. Teodorovici: BOR trebuie să înțeleagă și să aleagă, trăim în secolul XXI

Publicat

teodorovici

Sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului in care se discuta componenta Guvernului Ponta 2, in Bucuresti Eugen Teodorovici, consilier onorific al premierului Mihai Tudose, anunță că va formula o propunere de impozitare a puternicei Biserici Ortodoxe Române, afirmând că BOR „trebuie să înțeleagă și să aleagă” deoarece „trăim în secolul XXI” și „este nevoie de bani, de foarte mulți bani” la buget.

Teodorovici, fost ministru de Finanțe, a fost întrebat joi seara, invitat la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, dacă va iniția demersurile de impozitare a Bisercii Ortodoxe. Acesta a răspuns că este vorba despre o discuție „cu BOR pentru a găsi o cale comună, de comun acord, cu cei din Biserica, pentru o astfel de abordare”.

„Fie să retrocedăm ce au de retrocedat, și atunci găsim o cale de impozitare, pentru că mi se pare normal…” a continuat acesta, subliniind că, dacă se calculează cu cât a finanțat statul român Biserica în ultimii 27 de ani „o să vedem că sunt sume foarte importante”.

Eugen Teodorovici a precizat că „trebuie să găsim un echilibru” și și-a exprimat convingerea că propunerea pe care o va înainta „va fi acceptată de către BOR”.

Acesta a lansat și un avertisment voalat la adresa BOR, afirmând că „mai sunt și alte subiecte de unde statul poate să aducă bani și pe care cu siguranță Biserica nu le îndrăgește”. „Nu vreau să dau exemple dar cred că cu toții ne putem gândi la multe astfel de zone”, a adăugat consilierul premierului.

Întrebat dacă este vorba despre o eventuală impozitare a prostituției, Eugen Teodorovici a evitat un răspuns direct, marginindu-se să afirme: „Sunt subiecte pe care probabil Biserica nu le îndrăgește dar trebuie să găsim un compromis”.

„Iar biserica trebuie să înțeleagă și să aleagă, trăim în secolul XXI, este nevoie de bani, de foarte mulți bani”, a încheiat acesta.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax