Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

EURO 2016: Portugalia, Campioană Europeană. A câştigat cu 1-0 finala cu Franţa, după prelungiri, pe Stade de France

Publicat

Foto: .oregonlive.com

Foto: .oregonlive.com

Portugalia a câştigat Campionatul European de fotbal 2016, pe Stade de France, cu scor 1-0, în faţa echipei Franţei. Golul victoriei a venit în minutul 108, în prelungiri. A înscris Eder.

În minutul 25, Cristiano Ronaldo s-a accidentat, fiind schimbat cu Ricardo Quaresma. A ieşit de pe teren, pe targă, cu ochii în lacrimi, aplaudat de întregul stadion. A suferit o lovitură la genunchiul stâng.

La pauză, scorul era 0-0. Statisticile indicau că Franţa a avut 55% posesie a mingii, 22 de atacuri şi 7 ocazii la poartă. Portugalia a avut 16 atacuri şi 4 ocazii de gol.

A doua repriză a început cu un ritm mai scăzut. În minutul 60, Franţa avea 9 ocazii de gol, iar Portugalia rămânea cu patru. În minutul 73, întreaga echipă a Franţei se mutase în jumătatea de teren a portughezilor. Numărul ocaziilor de gol ajungea la 12, însă scorul rămânea neschimbat.

(P)  Haine sport pentru orice sezon, pe FashionSport.ro. Peste 40.000 de articole sport de copii, femei şi bărbați.  Adidași alergare, ghetetricouri de la 900 de branduri: tricouri adidas, Jack and Jones, ghete Nike, Pierre Cardin, adidasi Puma, Londsdale, Under Armour, Brithish Knights, adidasi New Ballance, Karrimor, Soul Cal, Everlast, Dunlop, Kangol, Vans etc. Reduceri mari în fiecare zi

Noile statistici din timpul regulamentar de joc arătau posesia mingii 53% pentru francezi. Au avut 57 de atacuri periculoase şi 17 ocazii de gol. Portughezii trimiseseră doar de 5 ori mingea în poartă, în 28 de atacuri.

Meciul a intrat în prelungiri, după noi lovituri ratate. În minutul 95, prima mare ocazie a prelungirilor a fost ratată de Portugalia. În minutul 103, la fel.

Prima repriză a prelungirilor s-a încheiat scor 0-0.

Minutul 107. Lovitură liberă pentru Portugalia. Fără rezultat.

Golul finalei a venit în minutul 108. Scor 1-0 pentru Portugalia. A înscris Eder.

Portugalia a jucat pentru a doua oară finala Campionatului European. Prima dată a fost în 2004, atunci când a şi organizat turneul, şi când a fost învinsă, surprinzător, de Grecia, cu 1-0.

Înainte de finală, Franţa avea două trofee europene. Primul a fost câştigat în 1984, la un turneu final pe care l-a organizat şi în care Michel platini a înscris 9 goluri. Atunci, Franţa a învins Spania cu 2-0. Al doilea titlu de campioană europeană a venit în 2000, la turneul organizat de Belgia şi Olanda. Echipa de atunci îl avea căpitan pe Zinedine Zidane şi a obţinut victoria (2-1) cu un gol înscris în minutul 90+3 în faţa Italiei. Franţa a devenit campioană mondială în 1998, la turneul final pe care l-a organizat.

Evoluţia celor două finaliste la EURO 2016:

Portugalia: Locul 3 în grupa F, după 1-1 cu Islanda, 0-0 cu Austria şi 3-3 cu Ungaria (s-a calificat numărându-se printre cele mai bune patru echipe de pe locul trei în grupele de la Euro); 1-0 cu Croaţia în optimi, 6-4 cu Polonia în urma loviturilor de departajare în sferturi, 2-0 cu Ţara Galilor în semifinale.

Franţa: Primul loc în grupa A, după 2-1 cu România, 2-0 cu Albania şi 0-0 cu Elveţia; 2-1 cu Irlanda în optimi, 5-2 cu Islanda în sferturi, 2-0 cu Germania în semifinale.

Şi selecţionerul Portugaliei, Fernando Santos, şi antrenorul echipei Franţei, Didier Deschamps, s-au declarat încrezători înaintea finalei Euro-2016.

Echipele de start la finala EURO 2016:

Portugalia: Rui Patrício – Cédric, Pepe, Fonte, Guerreiro – William Carvalho – Renato Sanches (Eder 79), João Mário, Adrien Silva (Joao Moutinho 66) – Ronaldo (Quaresma 25), Nani.

Franţa: Lloris – Sagna, Umtiti, Koscielny, Evra – Matuiti, Pogba, Sissoko (Martial 108) – Payet (Coman 58), Giroud (Gignac 78), Griezmann.

Meciul a fost arbitrat de englezul Mark Clattenburg, ajutat de asistenţii Simon Beck şi Jake Collin şi de adiţionalii Anthony Taylor şi Andre Marriner. Rezervă, Viktor Kassai din Ungaria, iar rezervă a asistenţilor – Gyorgy Ring.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax