Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

EURO 2016: România a jucat cu calificarea pe masă. Tricolorii au pierdut în faţa echipei Albaniei, pe Stade de Lyon, de la ora 22.00

Publicat

ROMANIA_VS_ALBANIA_large Naționala de fotbal a României a jucat duminică, pe Stade de Lyon, împotriva Albaniei, cu calificarea ”pe masă” în optimile de finală ale EURO 2016. România a ocupat penultimul loc în clasamentul locurilor trei.

Lucrurile se puteau schimba fundamental dacă tricolorii obţineau o victorie cu Albania. Însă scorul a fost 1-0, în defavoarea României.

UPDATE: Echipa naţională a României a fost eliminată de la EURO 2016 după ce a pierdut, scor 0-1, ultimul meci din Grupa A, disputat împotriva Albaniei, duminică seara.
Cu un punct acumulat după primele două meciuri din grupă, prima reprezentativă visează chiar la calificarea de pe locul secund în grupă. Acest lucru se va întâmpla în măsura în care ne vom impune contra Albaniei, iar Elveţia va pierde cu Franţa (atât noi, cât şi elveţienii am acumula patru puncte, iar la capitolul golaveraj stăm în acest moment mai bine, reuşind să marcăm împotriva „cocoşilor”).
În măsura în care Shaqiri&Co vor reuşi să smulgă măcar un egal Franţei (cu o remiză ambele echipe ar fi calificate, cu trupa lui Deschamps pe primul loc), tricolorii vor avea şanse mari la calificarea de pe locul trei, condiţia fiind să obţină trei puncte diseară.
O victorie cu Albania va schimba fundamental situaţia. Mai ales că Irlanda de Nord, Slovacia şi Suedia, formaţii aflate deasupra noastră în duelul de la distanţă, vor avea confruntări de foc în ultima rundă: cu Germania, Anglia, respectiv Belgia. Un succes cu Albania nu ne califică matematic de pe locul trei, însă ne oferă şanse de peste 95% să fim una dintre cele mai bune patru formaţii clasate pe a treia poziţie. În măsura în care vom reuşi o victorie la handicap diseară (2-0, 3-0), şansele merg spre 100%.

Clasamentul actual al locurilor trei în grupe:
1. Irlanda de Nord (Grupa C): 3 puncte (Golaveraj: +1, Goluri marcate: 2, Cartonaşe galbene: 4)
2. Slovacia (Grupa B): 3 puncte (Golaveraj: 0, Goluri marcate: 3, Cartonaşe galbene: 6)
3. Portugalia (Grupa F): 2 puncte (Golaveraj: 0, Goluri marcate: 1, Cartonaşe galbene: 2)
4. Cehia (Grupa D): 1 punct (Golaveraj: -1, Goluri marcate: 2, Cartonaşe galbene: 2)
5. România (Grupa A): 1 punct (Golaveraj: -1, Goluri marcate: 2, Cartonaşe galbene: 7)
6. Suedia (Grupa E): 1 punct (Golaveraj: -1, Goluri marcate: 1, Cartonaşe galbene: 2)

Principalul criteriu în departajarea echipelor de pe locul trei are legătură, evident, cu numărul de puncte. În caz de egalitate la acest capitol, următorul criteriu de departajare este golaverajul, capitol la care vom fi pe cel puţin „0”, în caz de victorie cu Albania. În măsura în care egalitatea va persista şi în acest caz, se va lua în calcul numărul de goluri marcate, apoi clasamentul fair-play (vor avea prioritate formaţiile cu mai puţine cartonaşe).
De menţionat că şi în cazul unui egal cu Albania mai păstrăm şanse la optimi, însă cu două puncte acumulate, acestea sunt mai degrabă teoretice.

sursa: digisport.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax