Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

EUROPARLAMENTARE 2014: PNL Alba a obținut cu peste două procente mai mult decât media partidului la nivel național

Publicat

În județul Alba, PNL a obținut un scor peste media națională, cu peste 2 procente, mai precis, 17,15% în Alba, în timp ce pe țară scorul obținut de liberali a fost de doar 14,86%. PNL Alba a avut un candidat pe un loc cu șanse, la europarlamentare. Este vorba despre Florin Roman, care, deși nu va merge în Parlamentul European, se pare că a reușit să ridice procentele partidului, prin rezultatul obținut în Alba. PNL Alba a transmis o scurtă analiză a alegerilor.

Vedeți comunicatul PNL Alba:

Alegerile din 25 mai au reprezentat un important test electoral pentru Partidul Național Liberal, atât la nivel național, cât și la nivelul județului Alba.

PNL Alba dorește să mulțumească celor care au fost la vot în 25 mai și și-au exprimat opțiunea pentru ca România să aibă reprezentanți în Parlamentul European, reprezentanți care să-i promoveze și să-i apere cu adevărat interesele. De asemenea, faptul că PNL Alba a obținut un rezultat peste media pe țară a partidului dovedește că liberalii din Alba și-au făcut și de această dată datoria.

Rezultatul alegerilor, dincolo de procentele efective, ne-a arătat că există, din păcate, o masă mare de alegători care nu au fost determinați să meargă și să-și exprime opțiunile electorale. De asemenea, s-a demonstrat că în județul Alba opțiunile electoratului s-au îndreptat mai degrabă împotriva stângii, ceea ce dovedește faptul că în viitor, atât la nivel județean, cât și la nivel național, o colaborare a grupărilor politice de dreapta (sau poate chiar o fuziune a unora dintre ele) va reprezenta o contrapondere puternică la o stângă reprezentată în special de un partid (PSD) care, din păcate pentru democrația românească, dovedește că are tendințe totalitare de partid-stat. Din acest punct de vedere, PNL Alba se pronunță pentru unificarea dreptei, considerând că acest fapt poate fi o soluție reală pentru viitor.

Se poate, de asemenea, spune că absenteismul și voturile oferite unor partide mici, au înseamnat un ajutor pentru PSD. De aceea este important ca la viitoarele alegeri românii să meargă în număr cât mai mare la vot. „Statul acasă” ajută un partid cu tendințe totalitare să „baronizeze” România în interes propriu și să o sufoce.

PNL Alba consideră că este necesară o echilibrare a scenei politice, iar modelul partidului-stat trebuie să fie eliminat. Noi, liberalii, nu ne-am ascuns niciodată de români în spatele altor formațiuni sau a altor sigle și ne-am asumat toate deciziile, fie la nivel național, fie la nivel județean. Din păcate pentru județ, în Alba rezultatul alegerilor europarlamentare a fost unul politic, nu a contat faptul că Partidul Național Liberal a fost singurul partid care a avut pe liste un candidat cu șanse reale de a ajunge europarlamentar.

Le mulțumim tuturor celor care s-au implicat și ne-au ajutat în campanie, o campanie pe care PNL Alba a dus-o într-un mod civilizat. Față de toți aceștia avem o datorie și, în condițiile în care, de obicei, scorul PNL la alegerile europarlamentare a fost mai mic decât la alte tipuri de alegeri, dorim ca să ne achităm de această datorie în toamna acestui an. De asemenea, avem o datorie față de români – datoria de a veghea continuu ca țara să nu ajungă să fie condusă de un singur partid, un partid-stat. Partidul Național Liberal își va respecta în continuare principiile și demnitatea și nu va face trocuri politice care să afecteze interesul național sau democrația românească.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax