Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Europarlamentare: PDL a depus lista cu candidaţi la Biroul Electoral Central. Primarul oraşului Alba Iulia, Mircea Hava este pe locul 11

Publicat

Duminică, PDL a depus lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare, la Biroul Electoral Central (BEC). Lista este deschisă de Theodor Stolojan, iar candidatul din Alba Iulia, primarul Mircea Hava se află pe locul 11, după ce iniţial anunţase că ocupa locul 9.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a afirmat că mizează pe obţinerea unui scor de aproximativ 20%, astfel încât să obţină 7-8 mandate de europarlamentari. Mircea Hava a precizat la sfârşitul acestei săptămâni că nu ocupă un loc eligibil, dar că participă la europlarlamentare pentru a creşte rezultatele partidului în judeţ la alegeri. În Alba, reprezentanţii PDL se aşteaptă la un procent de peste 40%.

„Dacă voiam să devin europarlamentar, puteam să fiu pe orice loc super-eligibil. Dar nu vreau să plec. Am treabă aici și sunt în stare să o duc. Dacă voi ieși europarlamentar, îl voi lăsa pe următorul. Știu toate avantajele pe care le are un europarlamentar, dar nu mă duc. Cred că voi putea motiva albaiulienii să vină la vot arătând ce a însemnat Europa pentru noi”, a declarat primarul Mircea Hava în conferința de presă de vineri a PDL Alba.

După rezultatele alegerilor locale din iunie 2012, organizației județene a PDL Alba i-ar fi revenit dreptul la un candidat pe loc eligibil la europarlamentare, potrivit declarațiilor președintelui PDL Vasile Blaga, prezent la Alba Iulia la Conferința Județeană a PDL Alba, în 23 noiembrie 2013.

Citeşte şi Europarlamentare: Alianţa PSD-UNPR-PC a depus listele cu candidaţi la Biroul Electoral Central. Nu au niciun candidat din Alba

La depunerea candidaturilor PDL pentru europarlamentare au fost prezenţi preşedintele PDL, Vasile Blaga, Monica Macovei, Theodor Stolojan, Cătălin Predoiu, secretarul general al partidului, Gheorghe Flutur, Ioan Oltean, Raluca Turcan, Alexandru Nazare, Roberta Anastase, Sulfina Barbu.

“Criteriul de bază care a stat la baza acestei liste este competenţa, avem, sunt convins, cea mai bună listă de candidaţi pentru Parlamentul European, pe ea figurând oameni cu foarte multă experienţă în PE care au dovedit acolo că apără interesele României, că-i apără parcursul european (…) Lista este condusă de domnul Stolojan, europarlamentar cu multă experienţă, urmat de doamna Monica Macovei despre care nu eu, ci colegii din PE spun că a fost cel mai bun europarlamentar”, a afirmat Blaga.

El a menţionat că pe listă se mai află Traian Ungurean, Marian Jean Marinescu şi Daniel Buda.

Blaga a precizat că lista de candidaţi pentru europarlamentare a fost însoţită de circa 300 de mii de semnături de susţinere.

Vezi integral Lista PDL europarlamentare 2014_candidati

„În această platformă electorală noi arătăm foarte clar trei obiective strategice pe care le vom promova şi apăra în PE, pe baza valorilor europene şi a principiilor europene. Vom apăra şi promova interesele românilor ca cetăţeni europeni şi ale României ca stat membru UE, în al doilea rând vom susţine parcursul european al Republicii Moldova şi vom milita pentru reînnoirea Parteneriatului Estic cu celelalte cinci state foste în Uniunea Sovietică, şi în al treilea rând, vom participa la toate iniţiativele şi vom promova dezvoltarea integrării europene care corespunde întru totul cu interesele cetăţenilor români şi ale României”, a afirmat, la rândul său Theodor Stolojan.

Lista PDL la Europarlamentare este deschisă de Theodor Stolojan (europarlamentar), urmat de Monica Macovei (europarlamentar, fost procuror şi avocat), Traian Ungureanu (europarlamentar), Marian-Jean Marinescu (europarlamentar), Daniel Buda (liderul PDL Cluj), Orest Onofrei (senator, fost membru PNL, fost membru PNŢCD, fost prefect de Suceava), Dragoș David (prim vice-preşedinte PDL Brașov, europarlamentar până în 2009), Iustin Cionca (Arad, fost deputat), Mihai Apostolache, Gabriela Montoiu (şefa OF PDL Bistriţa-Năsăud), Mircea Hava (primarul Alba Iuliei, preşedinte PDL Alba), Sorin Moldovan, Mihăiţă Bojin, George Scripcaru (primar Brașov), Gheorghe Falcă (primarul Aradului), Dorin Florea (primarul orașului Târgu Mureș), . Lista are în total 42 de candidaţi. Aceştia vor fi prezentaţi oficial în 30 martie, la Bucureşti, în cadrul unui eveniment organizat de PDL.

Luni, vor depune listele cu candidaturi şi reprezentanţii PNL şi ai UDMR. Unul dintre candidaţii liberali la europarlamentare este şi albaiulianul Florin Roman, vicepreşedintele CJ Alba.

Citeşte şi Şanse pentru albaiulianul Florin Roman să prindă un loc eligibil pe lista PNL, la alegerile europarlamentare 2014

Marţi sau miercuri vor depune lista cu 42 de candidaţi şi reprezentanţii FC. Primul pe listă este senatorul Mihai Răzvan Ungureanu, însă acesta a spus că va ceda, la final, locul său unui alt membru al partidului. „Suntem în situaţia de a încurca toate calculele partidelor de dreapta”, susţine Ungureanu.

În ceea ce priveşte PNŢCD, lista va fi deschisă de preşedintele partidului, Aurelian Pavelescu. Pe locul doi este eurodeputatul Sebastian Bodu. PNŢCD îşi propune scor de 5%, pentru ocuparea a două locuri de europarlamentari. Lista de candidaţi continuă cu Maria Stavrositu (preşedintele PNŢCD Constanţa şi vice la nivel naţional), Alex Ştefănescu (scriitor), Nelu Neacşu (secretarul internaţional al partidului pe lângă PPE) şi şefi de organizaţii judeţene.

În acest an, în data de 25 mai, în România și în celelalte 27 de state membre ale Uniunii Europene vor avea loc alegeri pentru a-i desemna pe cei 766 de deputați ai Parlamentului European. România are 32 de locuri de europarlamentari.

Partidele politice, alianțele politice și cele electorale, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale legal constituite și candidații independenți mai pot să-și depună și să-și înregistreze candidaturile pentru alegerile europarlamentare la Biroul Electoral Central până pe 26 martie, ora 24.00.
În termen de 24 de ore de la înregistrare, cel mai târziu pe 27 martie, listele de candidați și candidaturile independente sunt aduse la cunoștința publică prin afișare la sediul BEC și la birourile electorale.
Până la împlinirea a 45 de zile înainte de data alegerilor, cel mai târziu 10 aprilie, se pot formula contestații privind admiterea sau respingerea candidaturilor. Soluționarea se va face de Tribunalul București, în termen de 2 zile. Decizia poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel București, iar cel mai târziu la 15 aprilie CAB se pronunță prin decizie definitivă.

Cel mai târziu la 16 aprilie candidaturile pentru PE rămân definitive.

surse: mediafax.ro, rtv.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

25 Comentarii

25 Comentarii

  1. Vendetta

    luni, 24.03.2014 at 10:38

    Pai urmand linia internationalei socialiste si a sponsorilor si coordonatorilor FSN, PSD si PDL fac ceea ce stiu mai bine, vand tara strainilor si dau pe mana grofilor in schimbul unei retributii, tot ce are tara mai de valoare asta daca nu au distrus deja. Va fi jale daca romanii mai cad in plasa astora inca o data…stii vorba aia m-ai pacalit odata, sa-ti fie rusine dar daca ma pacalesti a doua oara sa-ti fie tie rusine. Eu merg cu PNL de data asta…poate poate…

  2. Simona

    luni, 24.03.2014 at 11:13

    PDL si PSD s-au asemanat din punct de vedere politic pe toata perioada guvernarii, adoptand aceeasi viziune cu aceleasi masuri de stanga. Romanii vor alege alternativa cea mai buna pentru ei si la europarlamentare si prezidentiale vor arata ca nu se vor mai lasa pacaliti din nou.

  3. maria

    luni, 24.03.2014 at 11:16

    Ca si PSD, si PDL a demonstrat pana acum ca face abuz de putere si ca ii place sa controleze institutiile, asa ca nu merita nici macar 5 voturi din partea romanilor. Singura varianta la alegerile urmatoare ramane cu siguranta PNL. Nu mai vrem urmasi nici de-ai lui Base, nici de-ai lui Nastase.

  4. mihnea

    luni, 24.03.2014 at 11:21

    PDL si PSD nu se deosebesc cu nimic,au adoptat aceleasi masuri de stanga. La alegerile europarlamentare si prezidentiale,romanii nu se vor putea lasa pacaliti din nou si vor vota PNL.

  5. Mihaiela

    luni, 24.03.2014 at 11:28

    PDL nu e diferit de PSD. Romanii vor arata ca nu se vor lasa pacaliti din nou. Trebuie sa votam impotriva PDL, PSD la alegerile europarlamentare si prezidentiale.

  6. dorina

    luni, 24.03.2014 at 11:30

    Cat timp au fost la putere intre 2009 si 2012,PD-L a demonstrat ca nu este cu nimic diferit de PSD.Coordonati de Traian Basescu ,pedelistii au avut aceeasi viziune fesenista si a adoptat aceleasi masuri de stanga ca si PSD-ul.Singura alternativa de dreapta la partidul-stat condus de Ponta este PNL.La alegerile europarlamentare si prezidentiale din acest an ,romanii vor arata ca nu se pot lasa pacaliti din nou .

  7. miclea

    luni, 24.03.2014 at 11:31

    Cat timp au fost la putere intre 2009 si 2012,PD-L a demonstrat ca nu este cu nimic diferit de PSD.Coordonati de Traian Basescu ,pedelistii au avut aceeasi viziune fesenista si a adoptat aceleasi masuri de stanga ca si PSD-ul.Singura alternativa de dreapta la partidul-stat condus de Ponta este PNL.La alegerile europarlamentare si prezidentiale din acest an ,romanii vor arata ca nu se pot lasa pacaliti din nou .

  8. Andrei

    luni, 24.03.2014 at 11:42

    In 2009-2012 PDL au aratat ca nu e nicio diferenta intre ei si PSD. PDL-istii au adoptat aceleasi masuri ca si PSD de altfel in tot acest timp. Singura noastra alternativa pentru a scapa de acesti oameni corupti este PNL. La alegerile europarlamentare si prezidentiale romanii nu se vor mai lasa pacaliti de aceasta data !!!

  9. Mihai

    luni, 24.03.2014 at 11:47

    Nu cred ca pdl-ul, care este un partid in scadere, a facut mai mult decat psd si pnl. La fel si psd-ul, un partid plin de oameni mincinosi si corupti, nu stiu cate au facut ei in PE. Din punctul meu de vedere, oamenii de calitate sunt in PNL. Singurul partid alternativa la partidul-stat creat de ponta. Acum, la europarlamentare si la prezidentiale, este momentul sa schimbam ceva, este momentul in care ne putem alege oamenii care au demnitate si ne pot reprezenta fara sa ne faca de rusine la nivel international! Sper ca cetatenii nu se vor lasa iar pacaliti si vor vota cu dreapta , cu PNL!

  10. Vlad

    luni, 24.03.2014 at 12:00

    2009 – 2012 PDL la putere = PSD la putere 2014…. nu se deosebesc cu nimic unii de altii. Nu au facut nimic decat sa adopte aceleasi masuri de stanga iar acum la prezidentiale si europarlamentare vor sa ne pacaleasca din nou.

  11. Sorin

    luni, 24.03.2014 at 12:14

    PSD a demoinstra ca nu se ridica cu nimic peste guvernarea celor din PD-L si a lui Emil Boc. Singura variata pe care romania o are la idemana este cea a singurului partid de dreata din romania (PNL) care demonstreaza ca poate aduce speranta in randul omaneilor , iar la alegerile presidentiale exista mari sanse ca Romania sa aiba primul Presedinte liberal.

  12. Lidia5

    luni, 24.03.2014 at 12:24

    Pe toata perioada in care au fost la conducere, cei din PDL au demonstrat ca sunt exact la fel ca pesedistii, aceleasi viziuni, aceleasi masuri de stanga. Sa le aratam acestora ca nu ii lasam sa faca ce vor din noi, sa votam PNL-ul atat la europarlamentare cat si la prezidentiale!!

  13. denisa

    luni, 24.03.2014 at 12:26

    Nu este normal a intr-un stat democratic sa domine autoritatea,principiul puterilor in stat nu mai este respectat,cetatenii nu mai sunt respectati! PSD-ul conduce intr-un mod abuziv,se pare ca preia exemplul domnului Nastase din anul 2004,cand ducea o politica destul de autoritara.Acelasi lucru se poate spune si despre PDL ,se pare ca aceste doua partide au o viziune comuna in ceea ce priveste conducerea statului.Daca istoria se tot repeta,atunci pe 25 mai romanii sa mearga la vot si sa scoata de pe scena politica acest partid cu radacini comuniste.

  14. Andrada

    luni, 24.03.2014 at 12:36

    Regimul PDL-ist nu se diferentiaza cu nimic de regimul partid-stat al PSD. Intre anii 2009-2012 PDL a adoptat masuri feseniste si de stanga precuma facut PSD, sub stricta coordonare a lui Traian Basescu. Singura varianta viabila in momentul de fata este PNL la putere! Pentru a contracara puterea totalitarista pe care PSD incearca sa o exercite in prezent asupra cetatenilor, justitiei, presei este necesara o schimbare radical pe care numai noi in calitate de cetateni ai acestei tari o putem realiza! Fiecare vot exprimat conteaza pentru a inlatura PSD de la putere, partidul- stat de care Romania nu are nevoie pentru a functiona conform principiilor si exigentelor democratice!! Cetatenii au realizat faptul ca in contextul politic actual, nici PD-L si nici PSD nu merita votul de incredere, nici la alegerile europarlamentare si nici la alegerile prezidentiale!! Candidatii PD-L au demonstart faptul ca au principii si idei de stanga care sunt daunatoare pentru bunastarea economica si sociala a Romaniei!!

  15. AdrianTudor

    luni, 24.03.2014 at 12:47

    PDL, partidul de dreapta doar cu numele, cat timp au fost la conducere au aratat ca sunt identici cu cei de la PSD, sub conducerea Basescu-presedintele demis, PDL-ul a adoptat masuri de stanga caracteristice PSD-ului. Candidatii PDL si PSD la europarlamentare sunt oameni care au ca interes doar buzunarele lor. Anul acesta nu ne lasam pacaliti de partide ca PSD si PDL care trag tara in jos! Adevarata solutie impotriva PDL si PSD este PNL un adevarat partid de dreapta! PNL-ul sustine candidati care au in vedere interesele si bunastarea Romaniei!

  16. Nikoss

    luni, 24.03.2014 at 12:49

    Ceea ce a facut PDL este exact ce face PSD si viceversa,teatru, sa minta oamenii inca o data sa promita aceelasi lucru de 25 de ani incoace, fara realizare dar auzim de baronii care sunt acuzati de frauda de milioane de euro care se judeca de 5-7 ani, de rude avantajate care nu stiu sa lege o fraza sau sa-si demonstreze averea.Asta reprezinta PSD si PDL.

  17. George

    luni, 24.03.2014 at 12:50

    PDL incearca sa pacaleasca alegatorii din nou pentrua ocupa functii importante din care sa poata fura asa cum au facut-o timp de doua mandate condusi de ilustrul dictator Basescu. Cum sa ii mai voteze cineva dupa ce au distrus aceasta tara si au adus-o in pragul falimentului.

  18. Alberto

    luni, 24.03.2014 at 13:27

    Perioada in care PDL-ul a avut cutitul si furculita 2009-2012 ne-a aratat ca nu este cu nimic mai prejos fata PSD. Avandu-l la timona pe marinarul sef, cei de la PDL au adoptat aceeaiasi maniera fesenista, luand masuri din cele mai nepotrivite pentru toti romanii.

  19. George

    luni, 24.03.2014 at 13:34

    PDL considera ca alegatorul roman are memorie de 3 secunde si ca am uitat toate nenorocirile pe care le-au facut cat au fost la conducerea tarii alaturi de buni lor prieteni si colegi de la UDMR si UNPR iar acum vor sa reprezinte interesele Romaniei in UE, ce gluma buna, acest partid ar trebui desfiintat!!!

  20. Vali

    luni, 24.03.2014 at 14:42

    PDL considera ca alegatorul roman are memorie de 3 secunde si ca am uitat toate nenorocirile pe care le-au facut cat au fost la conducerea tarii alaturi de buni lor prieteni si colegi de la UDMR si UNPR iar acum vor sa reprezinte interesele Romaniei in UE, ce gluma buna, acest partid ar trebui desfiintat!

  21. Mitica

    luni, 24.03.2014 at 15:07

    La alegerile europarlamentare si prezidentiale din acest an, romanii vor arata ca nu se pot lasa pacaliti din nou si vor alege singura alternativa de dreapta la partidul-stat condus de Ponta, adica PNL.

  22. satul de Romania

    luni, 24.03.2014 at 15:17

    Hoooooo, ca am inteles postacule PNL-ist ! Mai rasfirati baieti, mai rasfirati 🙂

  23. jean

    luni, 24.03.2014 at 15:29

    Cât timp au fost la putere între 2009 și 2012, PD-L a demonstrat că nu este cu nimic diferit de PSD. Coordonați de Traian Băsescu, pedeliștii au avut aceeași viziune fesenistă și adoptat același măsuri de stânga ca și PSD-ul. Singura alternativă de dreapta la partidul-stat condus de Ponta este PNL. La alegerile europarlamentare și prezidențiale din acest an, românii vor arăta că nu se pot lăsa păcăliți din nou.

  24. Catalin Nicolae

    luni, 24.03.2014 at 16:48

    Cat timp au fost la putere intre 2009 si 2012 PDL a demonstrat ca nu este diferit fata de PSD.Cat timp au fost condusi de Traian Basescu PDL-isti au avut aceasi viziune fesenista si au adoptat aceleasi masuri ca si PSD.Singura alternativa este PNL condus de Victor Ponta . La alegerile europarlamentare si prezidentiale din acest an romanii trebuie sa nu se mai lase pacaliti.

  25. lucianlex

    luni, 24.03.2014 at 18:24

    PDL la europarlamentare…vor sa ajunga in Parlamentul European pentru a mai putea striga ca in romania exista o lovitura de stat pe care doar ei o vad…vor sa ajunga la Bruxelles deoarece electoratul romanesc i-a taxat pentru toate prostiile facute la guvernare prin taieri de pensii si salarii si pentru cea mai dezastroasa guvernare post decembrista…!!! …Oameni ca Teodor Stolojan si Monica Macovei nu au ce cauta in Parlamentul European ca sa reprezinte natiunea romana…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax