Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Eurostat: 6% dintre locuitorii UE nu au cui să ceară ajutor, în caz de nevoie. Cât de singuri se simt românii

Publicat

oameniÎn UE, 6% dintre locuitori nu au cui să ceară ajutor, în caz de nevoie, arată un studiu recent Eurostat. În România, procentul este de 4%.

Potrivit studiului care a cuprins persoane în vârstă de 16 ani și peste, situaţia este mai gravă în Italia şi Luxemburg, unde 13% dintre locuitori nu au apropiaţi pentru sprijin.

Situația pare a fi cea mai bună în Republica Cehă, Finlanda, Slovacia și Suedia, unde doar 2% din populație a spus că nu au avut pe cineva care ar putea cere ajutor dacă a fost necesar. România se găsește într-o poziție relativ bună cu doar 4% procent al celor care nu au avut cui să ceară ajutor.

Același procent din populația UE, 6%, nu are pe nimeni cu care să discute problemele personale. Aici, numărul cel mai mare a fost înregistrat în Franța și Italia (12%), iar cel mai mic în Cipru, Spania, Slovacia, Republica Cehă și Ungaria (2%). România ocupă o poziție relativ similară.

Inegalitatea veniturilor pare să aibă un efect asupra izolării sociale, consideră statisticienii europeni.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax