Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Eurostat: Peste 20% dintre tinerii români nu muncesc şi nu merg la facultate. România, pe locul doi la acest capitol, după Italia şi înaintea Greciei

Publicat

concediu România este pe locul doi în Europa, după Italia, cu 23% dintre tineri care nu muncesc şi nici nu merg la facultate, potrivit datelor institutului european de statistică Eurostat. Cu alte cuvinte, unul din patru tineri stă degeaba.

Statistica europeană arată că unul din patru tineri români, cu vârsta între 20 şi 24 de ani, nu muncesc în ţară şi nici nu merg la cursuri. Lucrul peste graniţă este o soluţie temporară.

De partea cealaltă, angajatorii nu reuşesc să găsească forţă de muncă.

În ultimii 10 ani, numărul celor care nu muncesc a crescut cu aproape 5%, până la 23,6% anul trecut.

Italia conduce acest clasament, cu o proporție de 29,1 la sută. Adică un tânăr din trei nici nu munceşte, nici nu studiază. După România (23,6%), urmează Grecia (23%), Bulgaria și Cipru (ambele cu 22,7%), Spania (21,2%) și Croația (19,6%).

La polul opus este Olanda, cu doar 6,9% dintre tineri aflați în această situație. Locuri bune în acest clasament ocupă și Malta (8,1 la sută), Danemarca (8,5 la sută), Luxemburg (9 la sută) și Suedia (9,3 la sută).

În cazul României, oficialii estimează că sunt 200 de mii de tineri cu vârsta între 16 şi 24 de ani fără ocupaţie.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax