Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

EVALUARE NAŢIONALĂ 2016: Elevii de clasa a IV-a susţin testări la Română şi Matematică, în perioada 30-31 mai. MODELE de SUBIECTE

Publicat

examen testare

examen_testare_caiet Săptămâna viitoare, aproximativ 200.000 de elevi de clasa a IV-a vor susţine testări în cadrul Evaluării Naţionale 2016. Un număr de 3277 de elevi sunt din judeţul Alba. Rezultatele obţinute nu se înregistrează în catalogul clasei, fiind valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare şi prin informarea părinţilor, transmite Ministerul Educaţiei.

Elevii de clasa a IV-a vor avea luni, 30 mai, testul la Limba română, iar marţi, 31 mai, proba la Matematică. Proba de evaluare a cunoştinţelor în limba maternă va avea loc pe 2 iunie.

MODELE de TESTE

CLASA A IV-A

Limba română

Lb_romana_Model2_EN_IV_2014

Llb_romana_Model1_EN_IV_2014_Caietul_elevului

Llb_romana_Model2_EN_IV_2014_Caietul_elevului

Matematică

Matematica_Model2_EN_IV_2014

Matematica_Model test 3_EN_IV_2014_Caietul_elevului

Şi elevii de clasa a II-a vor susţine testări. La nivel naţional, aproximativ 198.000 de elevi vor participa în 6 iunie la proba scrisă la Limba română, pe 7 iunie la proba de citire în Limba română şi cea de scriere/citire în Limba română pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale, respectiv în 8 iunie la Matematică. Ultimele probe se vor desfăşura pe 9 iunie (scris) şi 10 iunie (citit) la limba maternă.

Citește și EVALUARE NAŢIONALĂ pentru clasele II, IV şi VI. MODELE de TESTE la Română şi Matematică. CALENDAR 2016 şi detalii despre probe

Anterior, au susţinut testări la Limbă şi comunicare, precum şi la Matematică, elevii de clasa a VI-a (3044 din judeţul Alba).

Vezi şi EVALUARE NAŢIONALĂ 2016. Elevii de clasa a VI-a au susținut proba la Matematică. SUBIECTELE publicate de Ministerul Educaţiei

Citeşte şi EVALUARE NAŢIONALĂ 2016, clasa a VI-a: Ce au avut de rezolvat elevii la testele de Limbă şi comunicare. CALENDAR şi MODELE de SUBIECTE

Subiectele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare.

Sălile în care se susţin evaluările naţionale sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod curent.

Durata alocată rezolvării subiectelor este de 30 de minute pentru fiecare test administrat la EN II, respectiv de 60 de minute pentru fiecare test administrat la EN IV.

Testele vor fi evaluate în cadrul unităţilor de învăţământ de cadrele didactice care predau în respectivele şcoli.

Fiecare test este evaluat de două cadre didactice, pentru fiecare disciplină în parte, pe baza Caietului cadrului didactic. Baremele de evaluare, precum şi alte informaţii referitoare la evaluare, sunt cuprinse în Caietul cadrului didactic. Evaluarea fiecărui test se face cu respectarea strictă a baremului şi a precizărilor din Caietul cadrului didactic.

Rezultatele obţinute nu se înregistrează în catalogul clasei, fiind valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare şi prin informarea părinţilor/reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax