Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

EVALUARE NAȚIONALĂ în Alba: 93 de elevi au susținut proba scrisă la limba maternă. Testări la germană sau maghiară, în şase centre din judeţ

Publicat

elevi

elevi scoala examen bacalaureat evaluare nationala rezultate noteUn număr de 93 de absolvenți de clasa a VIII-a din Alba au susținut marți, 28 iunie, proba scrisă la limba și literatura maternă din cadrul examenului de Evaluare Naţională 2016. Testările la limba germană și limba maghiară s-au desfășurat în șase centre de examinare din județ.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Alba, la proba scrisă la limba și literatura maternă, marți, 28 iunie, au fost înscriși un număr de 13 elevi la limba germană și 80 de elevi la limba maghiară. Toți cei înscriși au susținut probele la centrele de examen din Aiud, Blaj, Sebeș, Lopadea Nouă, Lunca Mureșului și Șona. Nu au fost înregistrate incidente.

Citește și SUBIECTE și BAREM la Evaluare Națională 2016, proba la limba și literatura română. Calculează-ţi singur nota

Prima probă din cadrul examenului de Evaluare Naţională pentru elevii de clasa a VIII-a, proba scrisă la Limba şi literatura română, s-a desfăşurat luni, 27 iunie. La aceasta au fost aşteptaţi să participe peste 2.500 de elevi din Alba. Candidaţii au primit mai multe cerințe legate de o operă lirică, în timp ce la subiectul al II-lea elevii au avut de realizat o compunere despre o întâmplare dintr-un loc turistic.

Citește și EVALUAREA NAȚIONALĂ: 62 de elevi, ABSENȚI la examenul de Limba şi literatura română. Nu au existat eliminați

Evaluarea Naţională a început anul acesta pentru absolvenţii de clasa a VIII-a luni, 27 iunie, cu proba de Limba şi literatura română. Marți, 28 iunie, a avut loc proba la Limba şi literatura maternă şi în 29 iunie va avea loc proba la Matematică. Rezultatele vor fi afişate pe 1 iulie, respectiv pe 5 iulie, cele finale, după rezolvarea contestaţiilor.

Evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a se desfășoară în anul școlar 2015-2016 în conformitate cu prevederile Metodologiei de organizare și desfășurare a evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a în anul școlar 2010-2011 aprobată prin Ordinul ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului nr. 4801/2010 privind organizarea și desfășurarea evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a în anul școlar 2010-2011, și cu prevederile prezentului ordin.

Programele pentru disciplinele limba și literatura română și matematică, valabile pentru evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2015- 2016, sunt cele aprobate prin Ordinul ministrului educației naționale nr. 4431/2014 privind organizarea și desfășurarea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2014–2015.

Cadrele didactice nominalizate ca evaluatori sunt selectate cu prioritate din rândul cadrelor didactice abilitate în domeniul evaluării, prin cursuri de formare recunoscute de Ministerul Educației și Cercetării Științifice.

Candidaţii nu au voie să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea. De asemenea, se interzice să aibă asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Nu au voie în săli nici cu telefoane mobile, căști audio, orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/ care permite conectarea la internet/ la rețele de socializare şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Candidaţii nu pot comunica între ei în timpul examenului şi nu pot transmite materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Încălcarea regulilor menționate va fi considerată fraudă/ tentativă de fraudă, iar candidații respectivi vor fi eliminați de la proba respectivă, indiferent dacă materialele/ obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia sau de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit sau au transmis materialele interzise.

Candidații eliminați de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă vor primi nota 1 (unu) pe lucrarea scrisă respectivă.

Calendar Evaluare Națională 2016:

15-17 iunie 2016: Înscrierea la Evaluarea Națională

17 iunie 2016: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

27 iunie 2016: Limba și literatura română – proba scrisă

28 iunie 2016: Limba și literatura maternă – proba scrisă

29 iunie 2016: Matematică – proba scrisă

1 iulie 2016: Afișarea rezultatelor (până la ora 16:00)

1 iulie 2016: Depunerea contestațiilor (orele 16:00 – 20:00)

2 – 4 iulie 2016: Rezolvarea contestațiilor

5 iulie 2016: Afișarea rezultatelor finale după contestații

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax