Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Evenimente organizate de Centrul Europe Direct Regiunea Centru în luna decembrie. Conferinţe la Alba Iulia şi Braşov

Publicat

Event Europe Regiunea Centru (5) Centrul Europe Direct Regiunea Centru încheie acest an de activități alături de cetățenii din Regiunea Centru, de tineri și mass-media. Anul Dezvoltării Europene, luna premiilor și oportunități pentru tineri sunt evenimentele care vor avea loc pe parcursul lunii decembrie și vor încheia activitățile Europe Direct Regiunea Centru pentru anul 2015. Evenimentele, organizate în colaborare cu structura gazdă ADR Centru, vor avea loc atât la Alba Iulia, cât și la Brașov, subliniind rolul Uniunii Europene și sprijinul acordat pentru dezvoltarea regiunii.

Conferinţa de prezentare a priorităţilor de finanţare disponibile în perioada 2014-2020, cu accent pe tematica specifică Anului European pentru Dezvoltare 2015, va deschide suita evenimentelor din luna decembrie făcând și o trecere către una din prioritățile de acțiune ale Comisiei Europene pentru anii următori, ce se va concentra pe acordarea unui impuls pentru locuri de muncă, creștere economică și investiții. Rolul cetățenilor și a administrației publice locale, dar și a Regiunii Centru în Uniunea Europeană și valoarea adăugată pe care o aducem Europei, dar și cum putem să ne implicăm în dezvoltarea internațională și cum contribuim fiecare la atingerea scopurilor globale vor fi prezentate de către Ștefan Cibian Ph.D., Visiting Professor, Departamentul de Științe Politice, lector invitat de către Europe Direct Regiunea Centru. Acest eveniment se va desfășura în data de 3 decembrie 2015 la Alba Iulia, în sala de conferințe a Hotelului Parc.

Event Europe Regiunea Centru (4) Al doilea eveniment va fi un seminar dedicat tinerilor studenți cu tema “Oportunități europene pentru tineri”, ce va avea loc în Brașov, în 10 decembrie 2015, în parteneriat cu Universitatea Transilvania Brașov, prin Centrul de Informare, Consiliere si Orientare a Carierei. În cadrul acestui seminar se vor oferi informații tinerilor cu privire la pașii ce trebuiesc parcurși pentru înființarea unei firme și programele de finanțare disponibile pentru înființarea unei activități economice, oportunităţile de angajare în străinătate, respectiv procedurile de recrutare utilizate, despre oportunități de studiu sau de voluntariat în străinătate. Lector invitat în cadrul acestui eveniment este conf. univ. dr. Sorin Deaconu, Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia, dar vor fi prezentate și produsele de comunicare realizate de către Centrul Europe Direct pe parcursul anului 2015.

Event Europe Regiunea Centru (2) ”Am avut un an plin de evenimente în care ne-am adresat, prin Centrul Europe Direct Regiunea Centru, cetățenilor, tinerilor și mass-media. Acest proiect, axat în special pe informarea cetățenilor și tinerilor, îl derulăm din 2013 și vine în completarea activităților noastre derulate pe programele de finanțare europeană. Dacă pe programele de implementare a fondurilor nerambursabile ne adresăm în mod special autorităților publice locale, firmelor, ONG-urilor și Universităților, prin aceste activități ale Centrului Europe Direct Regiunea Centru completăm activitățile de informare a tuturor cetățenilor sau a potențialilor solicitanți de fonduri. Crosul Europei, participarea la Târgul Energiei Regenerabile, Marșul Bicicletelor, ateliere de scriere proiecte pentru fonduri europene, dar și trei concursuri, reprezintă suita de evenimente de succes ce în acest an au avut peste 5 000 de participanți, atât din Regiunea Centru, dar și din alte județe ale țării. Este un proiect în care punem accentul pe calitatea informațiilor transmise, a activităților derulate, a rezultatelor obținute și susținute de către Uniunea Europeană”, a declarat Simion Crețu director general ADR Centru.

Un ultim eveniment care va încheia seria de evenimente din acest an se pliază perfect pe specificul lunii decembrie, lună a cadourilor. E vorba de premierea câștigătorilor înscriși la cele trei concursuri desfășurate în acest an destinate jurnaliștilor, tinerilor elevi și studenți, dar și cetățenilor. În cadrul concursului pentru mass-media va avea loc premierea jurnaliștilor înscriși în cadrul concursului ”Europa pe înțelesul tuturor”. Cel de-al doilea concurs a urmărit identificarea obiceiurilor și tradițiilor din Regiunea Centru și nu numai, care ne definesc identitatea și ne ajută, atât pe noi, românii din țară, cât și cei de peste hotare, să ne păstrăm unici și solidari în diversitatea europeană. Prin cel de-al treilea concurs se vor premia tinerii care s-au implicat în ultimii ani în proiecte europene și nu numai, care au contribuit astfel la dezvoltarea socio-economică a lor și a mediului în care cresc.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax