Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Examene pentru 22 de judecători şi procurori şi alţi 56 de absolvenţi de Drept din Alba. Din 25 august, începe admiterea în magistratură şi INM

Publicat

În 25 august, încep examenele pentru 22 de candidaţi din Alba cu vechime în specialitate de minimum 5 ani pentru admiterea în magistratură şi 56 de absolvenţi care vizează posturi de judecători sau procurori şi susţin probele pentru Institutul Naţional al Magistraturii. Aceştia vor avea de trecut printr-un test eliminatoriu tip grilă de verificare a cunoştinţelor juridice, un alt test de verificare a raţionamentului logic şi un interviu. Pentru a promova examenele, trebuie să obţină minimum nota 7.

Pentru admiterea în magistratură, au fost scoase la concurs, deocamdată, 70 de posturi de judecător, din care doar unul este în Alba, la Judecătoria Aiud. Cu toate că nu au fost deocamdată făcute publice şi posturi de procuror, vor susţine concurs din Alba doi candidaţi, care au fost admişi în urma analizării dosarelor de înscriere, respectiv Marius Ioan Greculeac şi Cristian Romulus Mureşan.

Posturi definitive de judecători vizează următorii candidaţi din Alba: Luminiţa Ardelean, Romela Elena Avram, Anamaria Bar, Sonia Maria Blaga, Marius Ioan Ciugudean, Lucreţia Teodora Ciur, Mariana Cîrstea, Dana Corina Cristea, Ana Cristina Decean, Alina Furdui, Mircea Ioan Hentea, Mariana Adina Marcu, Oana Liliana Mihai, Răzvan Petru Mihăilescu, Ioana Mirela Muntean, Oana Daniela Pop, Mihai Roman, Mioara Stoica, Lucian Petru Şooş, Daniela Vasile. Cererea de înscriere a candidatei Valeria Molodeţ a fost respinsă, deoarece nu îndeplinea condiţia de vechime de minimum 5 ani în domeniu.

Potrivit calendarului de concurs, în 25 august este programată proba scrisă eliminatorie, care este tip grilă (25 întrebări), de verificare a cunoştinţelor juridice la drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal; se notează cu admis sau respins, în funcţie de punctaj, însă candidatul trebuie să obţină minim 70 de puncte pentru a promova, echivalentul notei 7.

În 30 august vor fi afişate rezultatele la  proba eliminatorie, iar în 5 septembrie se vor cunoaşte notele după contestaţii.

În 8 septembrie, candidaţii susţin testul de verificare a raţionamentului logic, cu 100 de întrebări cu punctaj şi 20 de întrebări de pretestare, nepunctate; participă doar candidaţii admişi la testul grilă anterior, ce obţin calificativul admis sau respins (candidatul trebuie să răspundă corect la minimum 30 din cel 100 de întrebări).

Nota la prima etapă a examenului este suma notelor obţinute la cele două probe, cu ponderea 70% testul grilă de verificare a cunoştinţelor juridice şi 30% testul grijlă de verificare a raţionamentului logic. Vor fi admişi, în ordine descrescătoare a notei, în limita triplului numărului de locuri scoase la concurs.

Rezultatele după prima etapă de concurs vor fi aflate în 13 septembrie, iar cele după contestaţii, în 18 septembrie.

A doua etapă a concursului, interviul pentru admiterea în magistratură este programat în perioada 1-9 octombrie, la care participă candidaţii care au trecut de prima etapă şi care vor elabora în scris o analiză cu privire la subiectul extras şi îl vor prezenta oral. De asemenea, vir susţine o analiză orală a unei speţe cu elemente de etică specifică profesiei. Nota minimă de promovare a interviului este 7.

Nota totală de concurs este formată din suma notelor la cele două etape, luând în considerare un raport de 75% nota din prima etapă şi 25% cea de la interviu.

În 11 octombrie, vor fi afişate rezultatele finale la examenul de admitere în magistratură.

În ceea ce priveşte admiterea la Institutul Naţional al Magistraturii, 56 de candidaţi din Alba îşi doresc unul dintre cele 200 de locuri de auditori de justiţie, respectiv 100 alocate pentru postul de judecător şi 100 pentru cea de procuror. La finalizarea primului an de studii, auditorii de justiţie vor opta, în ordinea mediilor şi în raport cu numărul posturilor, pentru funcţia de judecător sau procuror.

Calendarul examenelor coincide cu cel de la admiterea în magistratură, respectiv 25 august – testul grilă pentru verificarea cunoştinţelor juridice la drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal şi 8 septembrie – test verificare a raţionamentului logic, însă interviul este programat pentru perioada 20-30 septembrie. Rezultatele finale vor fi cunoscute în 2 octombrie.

Candidaţii înscrişi din Alba: Simona Mariana Abrudan, Rodica Daniela Adam, Raluca Elena Arsenie, Vasile Vlad Bărbat, Andreea Marcela Bocică, Alexandru Boldaş, Ioan Radu Bora, Adelina Nicoleta Breaz, Denisa Bucur, Roxana Iuliana Burz, Virgil Cristea, Alexandra Crişan, Ana Maria Cucui, Ionela Cuptor Ilie, Adrian Aurel Danciu, Andrana Lia Dulcea, Damian Floca, Alina Maria Gavrilă, Paul Virgil Ghişa Silea, Andrei Dumitru Giredea, Diana Grigoraş, Alina Haţegan, Nicolae Septimiu Hărşan, Petru Ionaş, Radu Marius Lazea, Roxana Florina Mateş, Ioan Alexandru Mărginean, Ana Virginia Mărginean, Maria Alexandra Milaciu, Iulia Moldovan Macavei, Larisa Motolity, Ioana Motrici, Adina Mureş, Iulia Maria Mureş, Elena Maria Păcurariu, Paul Alexandru Pădurean, Maria Codruţa Petruţa, Ioan Adrian Popa, Teodora Virginia Popa, Ioana Diana Puia, Valentina Adriana Radu, Ana Maria Roman Negoi, Ioana Maria Roşca, Ioan Liviu Sicoe, Oana Theodora Sofâlcă, Alexandra Florina Stanciu, Mihaela Carmen Ştefănuţ, Crina Tămăzlăcaru, Andra Maria Todea, Simion Silviu Tomuţa, Monica Lia Vlad.

Pentru posturi de procurori: Mihaela Maria Bârz, Alexandra Gatu, Dorel Ioan Lazea, Mihaela Roşiu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Rezultate dezastruoase pentru candidaţii din Alba la admiterea în magistratură şi INM. Doar şapte candidaţi din Alba au trecut de testul eliminatoriu | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax