Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

EXCLUSIV: CSM Cetate Deva – Oltchim Râmnicu Vâlcea se joacă la Sebeș

Publicat

E oficial. CSM Cetate Deva se mută la Sebeș.

Gruparea de handbal feminin, CSM Cetate Deva va disputa ultimele cinci etape din retur la Sebeș, iar, dacă echipa va rămâne în primul eșalon al handbalului românesc, autoritățile locale din Sebeș intenționează să preia frâiele echipei, însă momentan nu s-a putut finaliza tranzacția. ”Nu s-a putut concretiza mutarea definitivă a echipei la Sebeș, pentru că în timpul campionatului nu se vor schimbări de acest gen (schimbarea numelui echipei etc). Noi dorim să preluăm echipa, depinde în ce condiții și dacă se poate. O condiție ar fi ca echipa să rămână în Divizia națională”, a declarat, pentru Alba24.ro, viceprimarul Sebeșului, Adrian Bogdan.

Acesta dorește să reînvie tradiția pentru sportul de pe „semicerc” la Sebeș, pentru că localnicii sunt iubitori de handbal. „În primul rând, mutarea echipei la Sebeș înseamnă mult pentru oameni, pentru că Sebeșul are tradiție în handbal și am reîntoarce tradiția. Oamenii sunt dornici să aibă divizie națională la Sebeș. Avem școală sportivă în acest sens, exista interes pentru handbal în orașul nostru”, a mai spus Adrian Bogdan. Antrenorul Alexandru Weber este de părere că orașul Sebeș merită o echipă de talie națională și speră ca echipa pe care o pregătește să evite retrogradarea.”Privind orașul Sebeș, mutarea acestei echipe este foarte importantă, pentru că acest oraș are tradiție în handbal”, a declarat Alexandru Weber, antrenor CSM Cetate Deva.

Primul meci – sâmbătă, cu Oltchim Râmnicu Vâlcea

CSM Cetate Deva va debuta la Sebeș într-un meci puternic. Sâmbătă, în Sala de sport ”Florin Fleșeriu” vor ajunge elevele pregătite de Anja Andersen. Partida va avea loc la ora 18.00 (ce ar putea fi modificată în cazul în care meciul va fi televizat). Prețul unui bilet va fi de 20 de lei, pe scaune și 10 lei, în picioare. Organizatorii vor tipări aproximativ 1.000 de bilete pentru partida cu Oltchim.

Alexandru Weber a revenit la cârma grupării devene. Acesta a antrenat Deva în primele nouă meciuri din acest campionat și, după o pauză de două luni, va sta din nou pe banca grupării. ”Este un lot bun, care poate să facă performanță și împreună vom încerca să îndeplinim obiectivele echipei. Lotul are în componență o jucătoare care a fost, timp de 12 etape, golgheterul campionatului, Carmen Cartaș, care alături de celelalte componente vor face tot posibilul să evite retrogradarea. Meciul cu Oltchim este un meci foarte important, deoarece, în componența acestei echipe se află 80% din lotul naționalei, medaliat la mondiale. Noi, ca echipă vom încerca să le facem față cât putem de bine. Este o onoare să jucăm la Sebeș împotriva acestei grupări și încercăm să ne ridicăm la înălțimea evenimentului. Vom juca pentru publicul care va fi în sală și vom încerca să creăm un spectacol deosebit”, a mai spus Weber.

Tehnicianul Devei a făcut un apel la publicul spectator din Sebeș, să vină la meciurile echipei și are și un as în mânecă, în tentativa de a evita retrogradarea.”Îi așteptăm pe toți iubitorii acestui sport într-un număr cât mai mare la Sebeș, pentru a ajuta echipa să evite retrogradarea. Echipa Deva nu stă la mâna nimănui și își joacă meciurile pe mâna ei, meciurile cu contracandidatele sunt foarte importante în economia campionatului”, a încheiat Alexandru Weber.

Marian Muntean: ”La Sebeș sunt oameni care vor să sprijine sportul”

Patronul grupării CSM Cetate Deva, Marian Muntean, a hotărât să mute echipa la Sebeș pentru că, în Deva, echipa nu era iubită, după cum susține acesta. ”Am decis să mutăm echipa la Sebeș pentru că aici am văzut că sunt oameni care vor să sprijine sportul și au o atitudine corespunzătoare față de acest sport și oameni serioși. Am decis să ne desfășurăm jocurile de pe teren propriu, la Sebeș. Cu speranța că vom evita retrogradarea și în sezonul viitor să facem un transfer sau o fuziune, orice cale licită pentru ca echipa să poarte numele orașului Sebeș”, a declarat Muntean.

La fel ca antrenorul Weber, și finanțatorul echipei crede în realizarea obiectivului propus. ”Din punctul meu de vedere, dacă se joacă handbal, sunt șanse 80%, pentru că avem jocuri care se pot câștiga și în deplasare. Toată problema nu e adversarul, ci noi, probleme de blocaj psihic pe care trebuie să le rezolvăm cu ajutorul publicului”, a mai spus Muntean, care s-a declarat nemulțumit de publicul devean. ”La Deva, oamenii asistau la meciuri ca la teatru”, a încheiat Marian Muntean.

Revoluție în Sala de sport ”Florin Fleșeriu”

Odată cu mutarea echipei de primă divizie la Sebeș, în Sala de sport ”Florin Fleșeriu” s-a produs o adevărată revoluție. Grupurile sanitare, vestiarele, tribunele, suprafața de joc – toate au intrat în renovare. ”De câteva zile, la noi în sală e un adevărat șantier. Am renovat vestiarele și grupurile sanitare, în vreme ce suprafața de joc a fost înlocuită grație domnilor de la Vâlcea, care ne-au dat suprafața pe care s-a jucat meciul din Champions League cu Viborg”, a declarat, entuziasmat, viceprimarul Adrian Bogdan. Proiectul de renovare a sălii de sport se ridică la 1,2 miliarde lei, bani proveniți din partea sponsorului „Kronospan”, dar și de la autoritățile locale. Manopera lucrărilor este asigurată, gratis, de elevii Liceului Industrial „Gabriel Decean”.

Proiectul cuprinde și construirea unui nou vestiar, precum și dotarea complexului cu saună și jacuzzi pentru recuperare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax