Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

EXIT POLL PARLAMENTARE 2016: Primele REZULTATE la ieşirea de la urne. Diferenţă semnificativă între PSD şi PNL

Publicat

Exit Poll Alegeri Peste 7 milioane de români au fost, duminică, 11 decembrie 2016, la vot, la secţiile organizate pe teritoriul ţării, pentru a-şi alege parlamentarii pentru următorii patru ani. Primele rezultate EXIT POLL arată o diferenţă semnificativă între PSD şi PNL.

La nivel naţional, 6.477 de candidați au cerut, duminică, votul a peste 18 milioane de alegători, pentru 448 de fotolii parlamentare, în 43 de circumscripții electorale. Au fost 4.251 de candidați pentru Camera Deputaților și 2.226 pentru Senat.

Rezultate oficiale sondaje Exit Poll – alegeri parlamentare 2016:

EXIT POLL sondaj IRES (Digi24) – date culese până la ora 20.00

Camera Deputaţilor

PSD: 45,8%

PNL: 20,8%

USR: 9,2%

UDMR: 6,7%

ALDE: 6,3%

PMP: 4,6%

PRU: 2,5%

Senat

PSD: 45,9%

PNL: 20,7%

USR: 9,3%

UDMR: 6,8%

ALDE: 6,4%

PMP: 4,7%

EXIT POLL sondaj Curs-Avangarde (Antena 3)

PSD: 45,5%

PNL: 21,7%

USR: 8,5%

ALDE: 6%

PMP: 6%

UDMR: 6%

PRU: 2,5%

PAN: 1,1%

Altul: 2,7%

Senat

PSD: 45,2%

PNL: 21,8%

USR: 8,9%

ALDE: 6,5%

PMP: 6%

UDMR: 6%

PRU: 2,5%

PAN: 1,1%

Altul: 2,0%

Biroul Electoral Central a acreditat, pentru realizarea sondajele la ieşirea de la urne la alegerile pentru Senat şi Camera Deputatilor din data de 11 decembrie 2016, IRES (Institututul Român pentru Evaluare şi Strategie) şi Consorţiul: Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS şi Grupul de Studii Socio-Comportamentale AVANGARDE.

În circumscripţiile electorale din ţară vor fi aleşi 308 deputaţi şi 134 de senatori, iar în circumscripţia electorală nr. 43 pentru cetăţenii români cu domiciliul în afara ţării vor fi aleşi 2 senatori şi 4 deputaţi.

Din judeţul Alba, au candidat 96 de reprezentanţi de la 11 partide (în ordinea de pe buletinele de vot): ALDE (4 candidaţi Senat; 6 candidaţi Camera Deputaţilor), PNL (4 candidaţi Senat; 7 candidaţi Camera Deputaţilor), PSD (4 candidaţi Senat; 7 candidaţi Camera Deputaţilor), UDMR (4 candidaţi Senat; 7 candidaţi Camera Deputaţilor), USR (2 candidaţi Senat; 6 candidaţi Camera Deputaţilor), PER (un candidat, Camera Deputaţilor), ANR (4 candidaţi Senat; 7 candidaţi Camera Deputaţilor), PSR (2 candidaţi Senat; 3 candidaţi Camera Deputaţilor), PMP (4 candidaţi Senat; 7 candidaţi Camera Deputaţilor), PRM (2 candidaţi Senat; 4 candidaţi Camera Deputaţilor), PRU (4 candidaţi Senat; 7 candidaţi Camera Deputaţilor).

Reacţii după rezultatele sondajelor exit-poll

Liviu Dragnea, preşedintele PSD – “Votul de azi arată o opțiune clară a românilor”

„Mulțumesc tuturor românilor care au fost azi la vot și mulțumiri speciale pentru cei care au votat PSD. Dacă exit-poll-urile se vor confirma, votul de azi arată o opțiune clară a românilor și cred că pentru nimeni nu mai există nicio îndoială cu privire la câștigătorul alegerilor. (…) Astăzi, cetățenii au votat pentru creșterea economică, pentru mai mulți bani în buzunarele lor, pentru taxe și impozite mici, sprijin pentru oamenii de afaceri, pentru ca tineri să aibă locuri de muncă bine plătite, pentru readucerea la viață a satului românesc și pentru a ne hrăni din ceea ce produce pământul nostru. Votul de astăzi ne arată că români vor să se simtă acasă, în țara lor, și eu vreau ca România să fie o casă bună pentru toți românii”, a declarat Dragnea, la sediul PSD din Băneasa.

Alina Gorghiu, preşedintele PNL:

„Proiectul Dacian Cioloș — prim-ministru este un proiect care încă se joacă”, a spus Gorghiu, la sediul PNL, după anunțarea primelor exit-poll-uri.

“Este speranța pe care o am, că rezultatele pe care le vom vedea (…), probabil în câteva ore, probabil mâine dimineața, cu tot cu diaspora, cu tot cu procesele verbale venite din ultima secție de vot, vor fi niște rezultate care oricât de greu ar putea să pară în acest moment ne vor putea oferi șansa discutării unei majorități în Parlament pentru proiectul Cioloș. (…) Nu am vorbit cu Dacian Cioloș nici despre rezultat, nici despre voturi, nici despre altceva. Este important să vedem rezultatele ca ulterior să putem să discutăm o strategie. Mâine cel târziu vom avea această discuție împreună cu Dacian Cioloș, probabil cu cei de la USR, să vedem în ce măsură se poate concretiza proiectul la care am pornit împreună” (…).”Evident vor fi discuții cu cei de la USR, discuții probabile cu Dacian Cioloș. Aceasta este politica — se fac discuții pentru a contura un scenariu favorabil pentru competitorul care generează aceste discuții”.

Nicuşor Dan, preşedintele USR: „Este o victorie a democrației din România. Pentru prima oară după Revoluție, un partid format din oameni care nu au mai făcut politică, oameni care își lasă deoparte carierele profesionale și timpul pe care îl petreceau cu familia, ca să intre în spațiul politic, pentru prima dată după Revoluție un astfel de partid intră în Parlament. Vreau să mulțumesc în primul rând tuturor românilor care ne-au dat votul azi, miilor de oameni care au donat pentru USR, miilor de oameni care au strâns semnături pentru ca noi să putem să candidăm la aceste alegeri parlamentare, miilor de membri și simpatizanți care în zilele acestea au fost în stradă și au vorbit cu românii și le-au transmis cine este USR”

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu: „În primul rând, doresc să le mulțumesc celor care ne-au dat votul lor în această zi extrem de importantă, zi de cotitură pentru România. Acest vot înseamnă în primul rând un vot de încredere pentru valorile liberale pe care le reprezentăm, pentru democrație, pentru libertate, pentru respectul drepturilor individului”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax