Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Experienţă germană pentru dezvoltarea sectorului viticol

Publicat

Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, a primit, marţi, vizita unei delegaţii germane din landul Bavaria, condusă de primarul oraşului Kitzingen, Siegfried Muller. Din delegaţie fac parte reprezentanţi ai administraţiei locale din Kitzingen, dar şi reprezentanţi ai producătorilor de vin din această zonă, renumită în Germania pentru podgoriile sale.

Nu au lipsit de la întrevedere reprezentanţii Asociaţiei „Ţara Vinului” din judeţul Alba, care au avut ocazia să discute cu oaspeţii germani despre posibilitatea realizării unei colaborări strânse între micii producători de vin din judeţul Alba şi asociaţia similară din Germania, folosind experienţa germană pentru dezvoltarea sectorului viticol din judeţul nostru.
Directorul societăţii GWF – cel mai important producător de vin din zona oraşului Kitzingen –, Michael Schweinberger, un specialist în domeniul vinului i-a asigurat pe cei prezenţi de toată deschiderea necesară pentru perfectarea acestui parteneriat.

„Avem ca oaspeţi oameni cu foarte mare experienţă în domeniul viticulturii şi mai ales al asocierii micilor producători de vin, pentru realizarea unor produse competitive. Zona din care provin oaspeţii noştri este una cu o tradiţii vii, legate de vin. Suntem foarte interesaţi de modul lor de lucru şi cred că, împreună cu cei de la Ţara Vinului, vom găsi căi eficiente de colaborare”, a spus Ion Dumitrel.

Oaspeţii germani erau aşteptaţi, marţi, la Blaj, de primarul Gheorghe Rotar, urmând să facă mai multe vizite în teren pentru a vizita podgoriile din Rimetea şi pentru a cunoaşte mai bine specificul multicultural al judeţului Alba. Delegaţia germană va rămâne în judeţul nostru până miercuri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax