Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Exploatarea abuzivă a pădurilor scoate oamenii în stradă. PROTESTE în weekend, la Alba Iulia şi în mai multe oraşe din ţară

Publicat

paduriGrupuri de mobilizare pe reţeaua de socializare Facebook anunţă proteste în mai multe oraşe din ţară, dar şi de peste hotare, împotriva despăduririlor abuzive. Din informaţiile de pe paginile reţelei, la Alba Iulia, protestul va avea loc sâmbătă, 9 mai, în faţa Cinematografului “Dacia” din cartierul Cetate, de la ora 16.00.

”Va avea loc primul protest major împotriva despăduririlor abuzive, care au lăsat România în numai câţiva ani cu mai puţin de jumătate din suprafaţa împădurită pe care o avea în 1989”, se arată în mesajul celor care susţin manifestarea. Până la ora redactării acestui articol, la evenimentul din Alba Iulia îşi anunţaseră intenţia de participare peste 140 de persoane.

La nivel naţional, mobilizarea este de câteva mii de persoane, pe lângă Alba Iulia fiind anunţate proteste la Braşov, Bucureşti, Cluj, Focşani, Iaşi, Ploieşti, Oradea, Sibiu, Suceava, Târgovişte, Timişoara, Vaslui, Viena, Paris, Montreal, Munchen.

În Constanţa, pe 10 mai, va avea loc protestul “DA parcurilor şi pădurilor, NU mall-urilor în Constanţa”, care a decis să se solidarizeze cu acţiunea.

”Situaţia este cu atât mai gravă cu cât în România există jumătate din suprafaţa totală de pădure virgină din Uniunea Europeană, iar la nivelul clasei politice există numai complicitate cu beneficiarii despăduririlor abuzive”, se arată în anunțul de mobilizare.

În ceea ce priveşte protestul de la Alba Iulia, organizatorii, un grup de voluntari „activişti pentru mediu”, au transmis notificări Primăriei şi forţelor de ordine. Protestul ar urma să se desfăşoare pe parcursul a două ore, în intervalul 16.00 – 18.00.

surse: romaniacurată.ro, Facebook – Protest pentru pădurile României

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax