Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Expoziţie de pictură semnată Mircea Năstase, la Galeria de Artă

Publicat

Joi, 1 martie 2012, la orele 18.00, la Galeria de Artă din Alba Iulia s-a desfăşurat loc vernisajul expoziţiei de pictură semnată Dr. Mircea Năstase. Expoziţia a fost prezentată de preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din Alba Iulia, Traian Mârza. Tablourile rămân în spaţiile Galeriei de Artă pe parcursul lunii martie.

Preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, Traian Mârza, a prezentat expoziţia de pictură şi a vorbit despre artistul Mircea Năstase, medic de profesie, ca despre un profesionist, subliniind că studiile în domeniu nu sunt esenţiale atâta timp cât arta în sine se afirmă ca una autentică. I-a caracterizat stilul ca fiind unul avangardist, prin filtrul personal pe care Mircea Năstase îl pune în faţa fiecărui element de natură, vie sau statică.

Mircea Năstase a vorbit despre tablourile sale, care, chiar dacă unele sunt inspirate din piese celebre ale altor pictori, sunt construite într-o nuanţă personală generoasă.

Medic şi pictor, Mircea Năstase a participat cu lucrări la aproximativ 10 expoziţii, colective şi personale, la Alba Iulia, Cluj Napoca, Blaj.

Artistul Mircea Năstase defineşte pictura prin cuvintele lui Jean-Baptiste Camille Corot. „Dacă pictura este o nebunie, ea este o dulce nebunie, pe care oamenii ar trebui nu numai să o ierte, dar chiar s-o caute. Îmi privesc chipul şi îmi cântăresc sănătatea. Amândouă poartă semnele grijilor, ale ambiţiilor şi remuşcărilor care contorsionează fizionomia fiecăruia din noi. Iată de ce ar trebui să iubim arta. Ea procură acelora care vor să-şi echilibreze viaţa, calmul, împlinirea morală şi chiar sănătatea.

Vă prezentăm câteva fotografii de la eveniment:

Foto: Vali CIONTEAComenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate

ECONOMIE

Bani de la stat pentru alegeri: Dacă va candida, Mircea Hava va putea cheltui 1,5 milioane de lei la europarlamentare

Publicat

colaj europarlamentare

Printr-o ordonanță de urgență, Guvernul României, a decis că banii primiți drept subvenții de către partidele poltitice pot fi folosiți în campaniile electorale. Cum românii sunt așteptați la urne de două ori în 2019, pentru europarlamentare și la sfârșit de an pentru alegerea președintelui, la ”umbra” conflictelor din justiție, OUG-ul a trecut fără a face […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ŞTIREA TA: Obstacole „naturale” pe drumurile din Apuseni. Brazi „plantaţi” în gropile de pe DN 75

Publicat

brazi plantati pe sosea

Aşa cum vara unii participanţi la trafic obişnuiau să pună panseluţe în „craterele” apărute pe carosabil, acum în Apuseni se plantează brazi în gropile din asfalt. Exemplul este în fotografiile surprinse de un cititor Alba24, pe DN75. Sunt gropi semnalizate „natural”, dar şi obstacole cu potenţial pericol pentru şoferii care nu le observă la timp. […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: O femeie rănită şi o casă distrusă în INCENDIU, la Vama Seacă. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale

Publicat

casa incendiu

O femeie a fost rănită şi o casă distrusă într-un incendiu petrecut vineri după-amiaza în localitatea Vama Seacă. Au intevenit pompierii din Aiud, în colaborare cu voluntari SVSU Hopârta. Potrivit ISU Alba, pompierii au acţionat cu două autospeciale și o ambulanță SMURD, pentru stingerea incendiului izbucnit la o locuință din localitatea Vama Seacă. Flăcările au […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Barurile din Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Blaj și Câmpeni, controlate de ISU. Amenzi de 19.000 de lei și 32 de avertismente

Publicat

autorizatia-de-securitate-la-incendiu-se-va-putea-obtine-pana-la-30-iunie-2017-a872

Nouă amenzi în valoare de 19.000 de lei și 32 de avertismenete au fost aplicate de ISU Alba în urma unei acțiuni de control a operatori economici din județul Alba. În perioada 09 – 17 februarie, la nivelul județului Alba s-au desfășurat un număr de 8 controale de prevenire la operatori economici care desfășurau activitați […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate