Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Expoziţie de pictură semnată Mircea Năstase, la Galeria de Artă

Publicat

Joi, 1 martie 2012, la orele 18.00, la Galeria de Artă din Alba Iulia s-a desfăşurat loc vernisajul expoziţiei de pictură semnată Dr. Mircea Năstase. Expoziţia a fost prezentată de preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din Alba Iulia, Traian Mârza. Tablourile rămân în spaţiile Galeriei de Artă pe parcursul lunii martie.

Preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, Traian Mârza, a prezentat expoziţia de pictură şi a vorbit despre artistul Mircea Năstase, medic de profesie, ca despre un profesionist, subliniind că studiile în domeniu nu sunt esenţiale atâta timp cât arta în sine se afirmă ca una autentică. I-a caracterizat stilul ca fiind unul avangardist, prin filtrul personal pe care Mircea Năstase îl pune în faţa fiecărui element de natură, vie sau statică.

Mircea Năstase a vorbit despre tablourile sale, care, chiar dacă unele sunt inspirate din piese celebre ale altor pictori, sunt construite într-o nuanţă personală generoasă.

Medic şi pictor, Mircea Năstase a participat cu lucrări la aproximativ 10 expoziţii, colective şi personale, la Alba Iulia, Cluj Napoca, Blaj.

Artistul Mircea Năstase defineşte pictura prin cuvintele lui Jean-Baptiste Camille Corot. „Dacă pictura este o nebunie, ea este o dulce nebunie, pe care oamenii ar trebui nu numai să o ierte, dar chiar s-o caute. Îmi privesc chipul şi îmi cântăresc sănătatea. Amândouă poartă semnele grijilor, ale ambiţiilor şi remuşcărilor care contorsionează fizionomia fiecăruia din noi. Iată de ce ar trebui să iubim arta. Ea procură acelora care vor să-şi echilibreze viaţa, calmul, împlinirea morală şi chiar sănătatea.

Vă prezentăm câteva fotografii de la eveniment:

Foto: Vali CIONTEA
ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Un milion de români sărbătoresc PAȘTELE CATOLIC. Peste 3.000 de credincioși sunt din Alba

Publicat

Peste 3.000 de romano-catolici din județul Alba, și mai bine de un milion ce cetățeni români, sărbătoresc duminică Paştele. În această noapte, aceștia vor participa la celebrarea solemnă a Vigiliei Pascale, care exprimă trecerea de la moarte şi păcat la viaţa nouă în Isus Cristos Înviat. VEZI: URĂRI DE PAŞTE 2019 Mesaje și FELICITĂRI de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Tradiţii înainte de FLORII: sâmbăta lui Lazăr- puntea dintre Postul Paștelui și Săptămâna Patimilor. Semnificaţii

Publicat

Sâmbăta lui Lazăr este sărbătorită de creștini-ortodocși cu o zi înainte de Duminica Intrării lui Hristos în Ierusalim (Duminica Floriilor) și reprezintă puntea de legătură între Postul Paștelui și Săptămâna Patimilor. Duminica Floriilor este precedată de Sâmbăta lui Lazăr. În această zi, Iisus Hrisos îşi arată din nou minunile, înviindu-l pe Lazăr, la patru zile […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ŞTIREA TA: Tău din Roşia Montană populat cu peşti exotici, prădat de braconieri

Publicat

tau brazi braconaj

Un cititor Alba24, aflat într-o excursie în zona Roşia Montană – Tăul Brazi, a aflat detalii despre o situaţie mai puţin obişnuită. Spune că un localnic i-a povestit cum peştii exotici cu care a fost populat tăul, pentru agrement, au intrat în vizorul braconierilor, care îi fură pe timp de noapte. Iar tot din spusele […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FLORIILE, cea mai importantă sărbătoare care vestește Paștele. Ce semnificație are la români

Publicat

floriile

Ortodocşii prăznuiesc în 21 aprilie,  Floriile sau Duminica Stâlpărilor, cea mai importantă sărbătoare care vesteşte Paştele, rememorând intrarea lui Iisus în Ierusalim şi sărbătorindu-i, totodată, pe cei cu nume de flori. VEZI: MESAJE de FLORII 2019: Idei de urări pentru cei care poartă nume de flori. Felicitări în zi de sărbătoare Duminica Floriilor sau a […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate