Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Expoziţie geologică: „Florile din adâncuri”, la Roşia Montană

Publicat

Primăria Roşia Montană a vernisat, vineri, cu ocazia Zilei Europene a Mineralelor, expoziţia geologică „Florile din adâncuri”. Sunt prezentate 60 de varietăţi de flori de mină, spectaculoase, aparţinând principalelor clase de minerale, printre care baritine, blende, calcituri, cuarţuri, galene, pirite şi rodocrozite, precum şi diverse informaţii legate de minerale.

Expoziţia se desfăşoară la Centrul de informare alRoşia Montană Gold Corporation” (RMGC) din Roşia Montană, fiind este organizată de primăria din localitate, în parteneriat cu Muzeul de Mineralogie Baia Mare şi Institutul Geologic Român şi cu sprijinul RMGC. La evenimentul de deschidere au fost prezenţi primarul comunei Roşia Montană, Eugen Furdui, directorul Muzeului de Minerale Baia Mare, Ioan Bob, precum și reprezentanți ai Institutului Geologic Român și ai companiei „Roșia Montană Gold Corporation”.

„Expoziția le este adresată localnicilor din Roșia Montană și celor din împrejurimi, în special elevilor, care au acum ocazia să vadă minunate flori din adâncuri și să învețe mai multe despre minerale și despre minerit, adică despre istoria și viitorul Roșiei Montane. Alături de ei îi așteptăm și pe părinți și pe toți cei interesați de acest domeniu fascinant și spectaculos totodată”, a declarat primarul localității Roșia Montană, Eugen Furdui.

Expoziţia va fi deschisă zilnic, între orele 10.00 şi 18.00, până în 5 iunie. Florile de mină ce pot fi admirate cu ocazia evenimentului au o valoare deosebită, fiind evaluate la peste 100.000 de euro.

În perioada 13-15 mai 2011, reprezentanți din toată Europa ai industriei miniere și ai domeniilor conexe își deschid porțile. Peste 133 de locații din 18 țări europene și 13 de pe alte continente participă în acest an la Ziua Europeană a Mineralelor. Evenimentul se desfășoară o dată la doi ani, iar la ediția din 2009 au fost implicate peste 160 de locații din 27 de țări, în timp ce în 2007, la prima ediție a manifestării, s-au desfășurat activități în 17 țări.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax