|

Expoziție interactivă cu mâncare… medievală, la Sebeș! Vizitatorii vor avea ocazia să guste preparate gătite după rețete vechi de sute de ani

mancare medievalaPoate că ”mâncare veche” de câteva zile sună prost, dar ”mâncare veche de sute de ani”, sună cu siguranță, cel puțin interesant. Muzeul Municipal „Ioan Raica”, din cadrul Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeş, vă invită, astăzi, 1 septembrie 2017, la vernisajul expoziţiei interactive ”Gastronomia istorică între știință și reenactment” dedicată obiceiurilor culinare din Transilvania medievală. Evenimentul are loc în grădina muzeului, cu începere de la ora 16,00.

Tradiţiile culinare ale epocii medievale din Transilvania vor fi promovate în principal printr-o expoziţie cu două componente complementare (arheologică şi gastronomică). Vizitatorii vor avea ocazia sa pătrundă într-o atmosferă veridic medievală, să observe şi să guste, la propriu, din bucatele pregătite după reţete specifice epocii, experimentând astfel un „strop de gust” din Evul Mediu, dar şi participând într-un mod interactiv la această reconstituire. Ei vor deveni astfel din vizitatori, protagonişti în această reconstituire.

Cei care vor să guste atmosfera epocii medievale sunt invitaţi vineri în grădina Muzeului Municipal, unde va fi organizat acest eveniment cultural, dedicat în întregime publicului spectator. Cavalerii de Mühlbach şi studenţi ai universităţii din Alba Iulia vor asigura reenactment-ul la acest eveniment.

Expoziţia este rezultatul unei finanţări câştigate în urma competiţiei de proiecte lansate de Administraţia Fondului Cultural Naţional în primăvara acestui an. Valoarea totală a finanţării este de 57.500 lei, din care 50.000 au fost asiguraţi de AFCN, restul fiind contribuţia instituţiei beneficiare a proiectului. Partenerii Muzeului Municipal „Ioan Raica” Sebeş sunt Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia şi Institutul de Cercetări Socio-Umane Sibiu al Academiei Române.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=591867avatar Publicat de pe 1 septembrie 2017 şi actualizat pe 1 septembrie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, Cultura.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Marian: De ce s-a pus jos la 00:18′ – 00:28′?
  • ionut: Aplicatia de la DSU merge ca vremea, cum vrea si cand vrea.. Cu parere de rau M.A.I ati dat „x” cu...
  • moderatorul de serviciu: @Ilie, daca nu-ți place expresia, articolul, citește mai bine o revista de cultură
  • Ilie: ‘la bășcălie’ ?!!!? Stimate… la asa expresii ma intreb daca nu cumva cei care scrieti aceste...
  • om: Ca nu* si-au primit banii.

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI