Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Exproprieri finalizate pentru Drumul judeţean Jina – Şugag

Publicat

Arealul turistic Valea Sebeşului şi Mărginimea Sibiului începe să capete alt aspect, odată cu avansarea lucrărilor de modernizare a drumului de interes turistic DJ 106E, pe tronsonul Jina – Şugag. Consiliul Judeţean Alba a achiziţionat mai multe fâşii de teren pentru realizarea drumului la parametrii corespunzători proiectului. Lucrările de reabilitare a drumului sunt în desfăşurare şi au termen de finalizare în 13 iulie 2011. Excavaţiile de pământ au fost realizate în proporţie de aproape 90 la sută, iar cele în piatră sunt aproape gata. Beneficiarii sunt judeţele Alba şi Sibiu.

Proiectul este cofinanţat de Consiliul Judeţean Alba, cu suma de 164.380,46 lei, reprezentând 45% din totalul cofinanţării asigurate de partenerii din cadrul acestuia. Planul a fost depus spre finanţare la ADR Centru în data de 10 aprilie 2008, iar, la 13 martie 2009, a fost semnat contractul de finanţare între cele două consilii judeţene şi ADR Centru.

Modernizarea drumului se va realiza pe o lungime de 10 km, din care pe teritoriul administrativ al judeţului Alba sunt 4,3 km, iar pe teritoriul administrativ al judeţului Sibiu sunt 5,7 km.

Ordinul de începere al lucrărilor a fost eliberat în 22 octombrie 2009, o zi mai târziu începând execuţia lucrărilor, iar, până la sfârşitul anului 2009 a fost desfăşurată prima etapă, cea de preconstrucţie. În această perioadă au fost obţinute aprobările necesare începerii efective a lucrărilor.

Începând cu luna februarie 2010, antreprenorul şi  consultantul au desfăşurat activitatea verificare în teren, ocazie cu care au fost depistate mai multe neconcordanţe între piesele desenate şi situaţia din teren şi chiar între unele planşe, mai ales când s-a constatat că, pentru realizarea amprizei proiectate şi aducerea curbei drumului judeţean la nivelul parametrilor, a apărut necesitatea extinderii lucrărilor pe un teren proprietate particulară.

Suprafaţa de teren necesară drumului judeţean ar fi trebuit expropriată în interes public, potrivit prevederilor legale, dar, având în vedere problemele care apar la expropriere – litigii, care ar fi întârziat cu mult implementarea proiectului -, a fost identificată soluţia optimă pentru respectarea proiectului: achiziţionarea acelui teren necesar drumului judeţean.
Aşadar, pentru realizarea drumului judeţean DJ 106E km 49+100 – 49+260 la parametri tehnici şi geometrici corespunzători proiectului tehnic, a fost necesară achiziţionarea unei suprafeţe de teren de 1.275 mp proprietate privată a unui localnic din Jina. În urma negocierii purtate cu proprietarul terenului, s-a semnat contractul de vânzare-cumpărare, în valoare de 30.791,25 lei, pentru suprafaţa de teren situat în extravilanul comunei Şugag, judeţul Alba.

Joi, a mai fost făcut un pas în proiect. Consilierii judeţeni au aprobat transformarea terenului cumpărat din „fâneaţă” în „teren construibil” şi au aprobat  punerea lui la dispoziţia proiectului de reabilitare a drumului judeţean.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax