|

Facebook a activat, pentru prima dată în România, „Safety Check”. Zeci de români au luat în derâdere funcția

facebook safety checkFacebook a activat funcția Safety Check după furtuna violentă care a lovit vestul țării, duminică după-amiază. Prin intermediul rețelei de socializare, oamenii pot afla dacă cineva cunoscut aflat în zona afectată este în siguranță sau nu, dar și pot oferi sau cere ajutor. Cu toate acestea, zeci de români au preferat să facă glume, în loc să vină cu propuneri concrete de ajutor. De la cei care ofereau „apa sfințită de prune”, până la cei care spuneau că vor „afecțiunea unui milion de euro”, glumele nu au contenit. Facebook a reacționat însă repede și a curățat spam-ul.

Peste două sute de localităţi din 15 judeţe ale ţării au fost afectate de furtuni în ultimele 48 de ore. Opt oameni au murit și aproape 140 au fost răniți.

Furtuna a fost deosebit de puternică. Norii au avut baza foarte apropiată de sol, la 5-600 metri înălțime, dar vârful s-a dus la 10-13 kilometri altitudine. Sunt nori specifici sezonului cald și care au asociate manifestări foarte severe: intensificări de vânt care au depășit 100 km/h, o valoare foarte mare, mai rar întâlnită în cazul furtunilor de vară.

Punctele marcate cu verde înseamnă că oamenii oferă ajutor, în timp ce punctele cu roșu sunt cereri pentru ajutor.

Zeci de români au postat la bășcălie, moderatorii Facebook scoțând apoi postările inutile și uneori de-a dreptul jignitoare. Pe grupul gândit să vină în ajutorul celor afectați de furtună au fost postate mesaje precum „donez apă sfințită (de prune), „ofer mâncare pentru zece români în Odorhei” sau „caut muiere unde să mă adăpostesc”. Altcineva a scris „am nevoie de afecțiunea unui milion de euro”, în timp ce alt „glumeț” a scris că ar vrea să fie ajutat cu vreo 50 de litri de motorină ca să mai poată merge pe Litoral, cât timp mai este vremea caldă.

Această funcție a fost implementată în 2014 și de atunci a fost activată în cazul unor evenimente importante care au avut loc în diverse locuri ale globului, precum dezastre naturale dar și atentate teroriste. O comparație cu postările Safety Check de după atentatul de la Barcelona și după dezastrul creat de uraganul Irma în SUA arată cât de diferit au văzut utilizatorii Facebook lucrurile, în Spania și SUA nivelul bășcăliei fiind clar mai scăzut și cel al ofertelor concrete mult mai ridicat.

sursa: digi24.ro, hotnews.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=596344avatar Publicat de pe 19 septembrie 2017 şi actualizat pe 19 septembrie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

3 comentarii pentru “Facebook a activat, pentru prima dată în România, „Safety Check”. Zeci de români au luat în derâdere funcția”

 1. ‘la bășcălie’ ?!!!? Stimate… la asa expresii ma intreb daca nu cumva cei care scrieti aceste articole ati studiat in spatele blocului?! Si daca ar fi asta prima data cand citesc asemenea. Of of….

  • moderatorul de serviciu
   avatar

   @Ilie, daca nu-ți place expresia, articolul, citește mai bine o revista de cultură

 2. „Bascalie” – chiar este cuvantul cel mai potrivit sa denumeasca atitudinea MARII majoritati aq rmanilor fata de viata lofr si a celor din jur !!! De fapt acesta este rezultatul existentei unui procent imens (peste 50%) de analfabeti functional intre tinerii cuprinsi intre 15-20 de ani – cei care se joaca cel mai mult, jenant de mult, cu facebook ! Merita aici sa reveniom si la interpretarea proprie , a lor, data declaratiilor rectorului Universitatii BB dinn Cluj, Ioan Aurel Pop, in legatura cu educatia si cultura FCB – declaratie pe care ar fi bine sa o privim in tot contextul in care a fost facuta si care este cat se poate de explicita si adevarata in cxele pe care le afirma !

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

Publicitate


Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

 • Lia: Nici vorba. Este supus lui Hava, inca il pastreaza.
 • Ionel: Prea mult s-a furat in Romania, indiferent de partidul care a guvernat tara. Marile privatizari sunt un esec...
 • Maria: În PSD.
 • popeala: Sa mai spui ,,sarut mana parinte,, ? Prost trebuie sa fi, sa mai crezi in ceva, in ziua de azi !
 • Bomba Atomica: se fura cum naiba sa nu se fura din banul public ? hava e capul mafiei !

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI