Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Facebook va marca știrile false cu etichete de avertizare, însă se va asigura că utilizatorii vor putea posta în continuare ceea ce doresc

Publicat

facebookFacebook a anunțat că știrile care transmit informații false vor fi marcate cu etichete de avertizare pentru utilizatori, informează CNN.

Sub titlu va exista o etichetă de culoare roșie, ce va conține textul „disputat de o parte terta de fact-checking”. Însă, cei de la Facebook au spus că nu se va face în sine această verificare, numită fact-checking.

„Nu vrem să fim arbitrii adevărului, dar, în schimb, ne vom baza pe comunitate și pe părțile terțe de încredere”, a menționat Mark Zuckerberg.

Părțile terțe vor fi reprezentate de organizații de fact-checking, ale căror principii au fost redactate de organizația de jurnaliști Poynter.

„Vom utiliza plângerile din comunitatea noastră și alte semnale pentru a trimite anumite articole către aceste organizații. Dacă organizațiile de fact-checking stabilesc că o anumită știre este falsă, atunci aceasta va fi marcată ca știre disputată și vom avea un link spre un articol care explică de ce știrea respectivă nu este corectă”, a declarat Adam Mosseri, vicepreședinte la Facebook.

Totuși, Facebook se va asigura că utilizatorii vor putea, în continuare, să posteze ceea ce doresc.

„Dar utilizatorul va observa o avertizare legată de acea poveste disputată atunci când o distribui”, a explicat Mosseri.

De asemenea, aceste știri disputate vor apărea mai jos în cronologia utilizatorului, iar de acest lucru se va asigura algoritmul dezvoltat de Facebook.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax